L’antic hotel Àrtic passarà a ser un dels immobles adquirits per l’Estat?

L’edifici ja està en plena reconversió i podria ser un dels que més interès generi al Govern perquè esdevingui de pisos de lloguer a preu raonable atès que s’evidenciaria que també s’aposta per llocs cèntrics

L'edifici en el qual ja s'estan fent obres.
L'edifici en el qual ja s'estan fent obres. Toni Solanelles

L’antic hotel Àrtic, al carrer de Tobira de la capital i amb vistes a Prat de la Creu, podria ser un dels immobles que més i millor estaria valorant el Govern en el seu propòsit d’adquirir edificis -o similar- per reconvertir-los en pisos de lloguer al denominat preu assequible. Segons les fonts, malgrat que aquest immoble ja ha iniciat els treballs de reconversió, seria un dels que s’hauria proposat en el pseudo-concurs que té sobre la taula l’administració central.

Fa temps que era clar que l’antic hotel, a tocar tant del centre administratiu del país com del nucli històric d’Andorra la Vella, passaria a reformar-se i a convertir-se en habitatges. No ha estat fins ara que s’han iniciat els treballs. Més enllà d’admetre la reforma, la família propietària de l’immoble i impulsora del projecte es va estimar més no concretar quina era la iniciativa que es volia tirar endavant.

Un dels edificis que es destinaran a pisos de lloguer assequible.

Relacionat

Comencen les obres per reconvertir en habitatges l’antic hotel Àrtic

L’administració disposa d’una partida de dinou milions d’euros per tirar endavant els projecte de reconversió d’edificis. I d’aquesta manera poder posar al mercat pisos de lloguer. La centralitat de l’immoble en qüestió, de l’antic hotel Àrtic, podria ser molt interessant per al Govern, per evidenciar que no es pretén només promoure habitatge de lloguer en punts allunyats del centre, aïllats.

Segons algunes fonts, que en cap cas han donat per feta l’adquisició de l’edifici però sí que han assegurat que s’estaria valorant l’alternativa, l’immoble en qüestió podria tenir un cost d’uns set milions d’euros. I la seva reforma comportaria una inversió suplementària gairebé igual al cost de l’adquisició. Ara cal veure com es concreta. I si s’acaba transformant l’hotel en pisos assequibles per butxaques que només puguin (o vulguin) llogar.

Comentaris (1)

Trending