Comencen les obres per reconvertir en habitatges l’antic hotel Àrtic

La propietat de l’establiment, situat a la baixada de Tobira, fa molt temps que va sol·licitar el canvi d’ús de l’edifici i ara ja s’hi estan fent actuacions sense que hagi transcendit el model immobiliari que s’hi vol implantar

Un dels edificis que es destinaran a pisos de lloguer assequible.
Un dels edificis que es destinaran a pisos de lloguer assequible. Toni Solanelles

Les obres per reconvertir en habitatges l’antic hotel Àrtic, a la zona de la baixada de Tobira, a pocs metres del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella, ja estan en marxa. Des de fa poques setmanes s’està desenrunant la part interior de l’immoble hoteler que fa anys que està tancat. Una gran grua col·labora també, si escau, en els treballs.

Fonts comunals han confirmat tant la concessió, al seu dia, de l’autorització del canvi d’ús que es va sol·licitar com l’inici de les obres, amb els permisos corresponents. En canvi, no hi ha constància concret del model immobiliari que es vol implantar i, per tant, de quin règim d’habitatge es vol acabar construint. La propietat de l’immoble treballa amb màxima discreció i, per ara, prefereix no donar massa explicacions del projecte que impulsa.

La voluntat de transformar l’antic hotel en habitatges ve de lluny, ja era d’abans de la pandèmia, igual com en el cas de la pensió Normandia, tancada des que va ser escenari d’un malaurat incendi. En funció de quins projectes s’acabin duent a terme, servirien per donar vida, per oxigenar una zona, sobretot l’orientada cap a Príncep Benlloch, no sempre prou ben atesa. Tot i això, i mirant cap a l’Obac, cap a Prat de la Creu i la Comella, les vistes de què gaudeix l’antic Àrtic són molt bones.

Comentaris (1)

Trending