El Sipaag podrà revisar els treballs sobre les graelles professionals

Durant la reunió celebrada entre els representants dels sindicats i la ministra de Funció Pública on s’ha fet palès que no es comparteix un mateix punt de vista, però s’ha descartat arribar a la Batllia amb l’afer

Reunió entre el Sipaag i la ministra de Funció Pública.
Reunió entre el Sipaag i la ministra de Funció Pública. SFGA

Els sindicats de funcionaris demanaven una reunió amb la ministra de Funció Pública, Trini Marín, per tal de conèixer les conclusions i la documentació pel que fa a la tasca de revisió de la graella professional. Aquest dilluns al matí, a l’edifici administratiu, ha tingut lloc la trobada on s’ha arribat a un acord que, en menor o major mesura, ha deixat satisfetes les dues parts. Així, en un període pròxim, d’unes dues setmanes, es compartirà l’informe per tal que els sindicats traslladin opinions. D’aquesta manera, s’ha deixat enrere la idea d’arribar a la Batllia.

Els punts de vista sobre com s’ha portat a terme la tasca de revisió o el que hauria de fer-se continuen estant distants. Així ho han afirmat la ministra Marín, i el president del Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag), Lluís Anguita, després de la trobada d’aquest dilluns. Amb tot i això, s’ha aconseguit arribar a un acord, ha afirmat Anguita. “D’aquí un parell de setmanes mirarem de fer una reunió amb l’empresa i amb la ministra i veure aquest informe”, ha puntualitzat. Informe que Marín insisteix en el fet que no és ben bé un informe.

En un termini relativament curt es realitzarà aquest intercanvi on el sindicat podrà traslladar opinions, “demanar si s’entén o si ens ha arribat alguna queixa”. Per tant, i de moment, no es passarà per cap comitè, tot i que des del Sipaag assenyalen que pensen que és el seu dret i que s’haurà de fer. “Passarà pel sindicat”, ha remarcat Anguita, “nosaltres continuem pensant que tenim la raó, però ens podrem reunir amb l’empresa que és el que en un principi buscàvem”.

La reunió d’aquest dilluns ha estat, per Marín, satisfactòria, “perquè és la forma que jo tinc de captar les seves inquietuds”, i ha admès que la comunicació “no ha sigut sempre la més correcta”. D’aquesta manera, ha remarcat que hi ha alguns punts que no s’han acabat d’entendre, com el fet que “no baixarà ni la graella ni el salari de ningú”. Ha afegit que “quan aquesta persona marxi, quan torni a sortir un edicte ho farà amb la graella corresponent”. També ha recordat que la intenció és, aproximadament cap a l’abril, enviar una carta informant cada persona de les modificacions corresponents, “per qui tingui qualsevol dubte o pregunta els pugui traslladar a l’empresa i se’ls expliqui”.

Trini Marín ha comparegut aquesta tarda al seu despatx ministerial.

Relacionat

“A cap funcionari se li abaixarà el sou, a cap funcionari se li rebaixarà el nivell”

A passar pel comitè o no, Anguita ha explicat que era el seu dret. Però Marín ja recalcat que “hi ha molts comitès i moltes comissions, i quan hi ha una modificació d’un reglament, tot ha de passar per la comissió del representant del personal”. Actualment, segons la ministra, la feina que s’està fent és la d’intercanvi entre els responsables de l’àrea amb els treballadors, “i això no es pot fer en quinze dies, sinó que ho estem fent durant aquests mesos i el comitè no podrà dir res fins que no es tanqui”.

El missatge en el qual ha insistit Marín és en el de la tranquil·litat per al personal afectat. En aquest sentit, Anguita ha assegurat que tenen la convicció que, fins al juny, que és quan es començarà a implementar aquesta revisió, hi haurà canvis. “Estem segurs que hi haurà moltes modificacions”, tenint en compte que encara queden sis mesos per a l’aplicació de la graella. També que, quan es comenci a comunicar, arribaran més queixes i dubtes, tot i que ja n’han arribat uns quants. “Un dels problemes que hem vist és que no està ben especificat quines són les tasques que han de fer”, i s’espera que tot això es pugui esclarir en el treball de comunicació que s’està duent a terme.

Comentaris (8)

Trending