A partir de l’1 de desembre Assegurances Generals no renovarà cap més pòlissa

La companyia asseguradora intervinguda s’encamina cap a la liquidació amb molts dubtes de l’administració especial

-
-
Assegurances Generals no produeix nous contractes ni pòlisses des d’aquest dilluns. Però no només això: a partir de l’1 de desembre la companyia intervinguda no renovarà cap de les pòlisses que vencin, amb la qual cosa, i per molt que tant el Govern com l’Autoritat Financera (AFA), que formalment és qui està controlant ara l’empresa, ho vulguin mig tapar, és clar que la companyia s’encamina cap a la liquidació. També és cert, però, que hi ha molts aspectes per concretar i que ara mateix l’administrador especial designat pel regulador té moltíssims serrells per acabar de lligar.

Aquest proper mes de novembre es passaran els darrers rebuts. Però més enllà del 30 de novembre ja no es farà cap més gir ni es renovarà cap contracte o pòlissa. No es passaran més rebuts en el cas de les pòlisses anuals, aquelles que estiguin fraccionades en semestres, trimestres o la periodicitat que s'escaigui sí que es passaran rebuts fins a la darrera lletra. Amb tot, a partir de l’1 de desembre ja no hi ha dubte, segons fonts properes al supervisor, que Assegurances Generals inicia més que mai el compte enrere cap a la seva desaparició. Ja ara, els empleats de la companyia, que són una vintena, dels quals mitja dotzena estarien actualment de ‘vacances forçades’, tindran com a principal ocupació fer de tramitadors. Resoldre dubtes, prendre nota, passar comunicacions…

Realment qui assumeix el risc i el pes gros de tot plegat són les tres asseguradores nacionals (no es descarta que n’hi puguin haver altres, i pràcticament és segur que com a mínim s'hi incorporarà Becier) que han accedir a reassegurar les pòlisses de no vida i vida risc d’Assegurances Generals. Assegur sobretot es responsabilitza de la branca de salut; Multisegur es fa càrrec de la divisió de vehicles, que era segurament la més fràgil (i Becier reforçarà el reassegurament); i Financera d’Assegurances s’encarrega de responsabilitat civil i extraescolars.

Hi ha encara molts aspectes del negoci -ja no de l’expedient administratiu i la investigació judicial en curs- que cal aclarir. De fet, segons les fonts, l’administrador especial, té molts interrogants per resoldre per molt que, com va assegurar el director general de l’AFA, Ramón López, el principal repte és assegurar els drets de tots els clients, de tots els asseguradors. Fins i tot sent aquest el repte, hi ha moltes circumstàncies en què ara per ara no se sap massa com actuar.

El nou administrador, Jordi Torrellas, arribant a les instal·lacions de la companyia.

Relacionat

Rescat encobert d’una part d’Assegurances Generals com a pas previ a la liquidació
-

Relacionat

El sector assegurador no veu clara la ‘liquidació controlada’ d’Assegurances Generals
-

Relacionat

El supervisor financer té gairebé decidit tancar Assegurances Generals
Primer pla dels dos talls que va patir el pneumàtic d'un dels darrers vehicles andorrans 'atacats' a Barcelona.

Relacionat

Alerten que cada vegada més cotxes andorrans són víctimes d’atacs a Barcelona
-

Relacionat

Assegurances Generals presenta les al·legacions contra la intervenció de l’AFA
-

Relacionat

L’AFA voldria descobrir el motiu de les pèrdues d’algunes inversions fetes per Assegurances Generals

Comentaris (2)

Trending