Victòria per a les faldilles!

La direcció del Lycée Comte de Foix s’ha reunit aquest dijous amb diversos alumnes per donar suport a la iniciativa i programar més propostes solidàries

A la segona va la vençuda. Almenys, en aquest cas. Ahir, els alumnes del Lycée Comte de Foix van acudir a les classes amb faldilles per llançar un missatge de tolerància a la ciutadania, però els docents van rebutjar la iniciativa i es van veure obligats a canviar-se la vestimenta. La indignació dels estudiants es va traduir en la ferma voluntat de repetir l’acte solidari aquest dijous, però aquesta vegada ha estat la direcció la que ha organitzat una reunió amb alguns alumnes per donar suport a l'acció i programar més propostes socials.

De fet, va ser el mateix director general del centre educatiu, Olivier Salvan, qui es va adreçar la nit del passat dimecres a diversos estudiants per fixar una reunió aquest matí a les 8:30 hores. Segons ha declarat Salvan a l’Altaveu, la situació que es va donar ahir va ser “per un problema de comunicació”. “Aquesta reivindicació es va dur a terme als altres sistemes educatius, però nosaltres no estàvem assabentats, no sabíem de què es tractava i per això vam procedir d’aquesta manera”, ha afegit.

Un dels alumnes del Lycée que ha acudit avui al centre educatiu amb faldilla.

Relacionat

L’embolic de les faldilles solidàries

Semblaria doncs que els alumnes podrien acudir a les classes vestits com volguessin sempre que tinguessin el vistiplau de la direcció, pero Olivier Salvan ha volgut matisar les seves paraules i ratificar el compromís del centre amb els valors del respecte i la tolerància. “Hem mantingut una conversació amb tots els professors perquè no hi hagi cap mena de problema amb la indumentària dels nois i les noies. A partir d’ara, sempre que ho facin dins de les normes del Lycée, qualsevol estudiant podrà vestir com li vingui de gust. A més, treballarem per realitzar actes i reunions perquè tothom se senti respectat”, ha defensat.

Guanyen les faldilles, doncs. I la tolerància. La jornada d’avui s’està desenvolupant correctament i els joves celebren la decisió del seu centre educatiu. Fins i tot s’han repartit polseres contra la discriminació. Qui la segueix, l’aconsegueix.

Comentaris (8)

Trending