L’embolic de les faldilles solidàries

Alumnes del Lycée Comte de Foix han manifestat el seu malestar perquè el centre educatiu no els ha permès dur a terme una iniciativa que reivindicava una societat sense discriminacions

Ha estat una iniciativa solidària, però no s’ha entès així. Molts dels nois que estudien al Lycée Comte de Foix han acudit avui a les classes en faldilles per reivindicar una societat sense prejudicis, on cadascun, independentment del seu gènere, pugui vestir-se com vulgui. Una acció lloable, però la direcció no ha pensat el mateix. De fet, han interpretat tot el contrari, ja que els alumnes han estat obligats a llevar-se la vestimenta, avisant-los que si no haurien de marxar del centre educatiu.

El detonant, segons les fonts consultades per l’Altaveu, han estat les queixes d’una professora de prèmiere -primer de batxillerat-, argumentant que tenia dificultats per concentrar-se en l’explicació de l’assignatura per culpa de les faldilles que lluïen els nois. Els quatre estudiants involucrats han estat citats per la direcció i allà se'ls ha informat que o se la treien o haurien de marxar cap a casa, però dos dels implicats no tenien una muda i han hagut d’esperar 45 minuts perquè els seus pares arribessin amb una peça “més masculina”. Al mateix temps, s'ha anat avisant als altres alumnes.

La mesura adoptada pel centre ha causat la indignació entre els estudiants, ja que no han entès com una acció que reivindica que ningú ha de sofrir discriminació per com es vesteix ha derivat en una disputa amb l’equip directiu.

La mesura adoptada pel centre ha causat la indignació entre els estudiants, ja que no han entès com una acció que reivindica que ningú ha de sofrir discriminació per com es vesteix ha derivat en una disputa amb l’equip directiu. Encara sort que la gran majoria portava uns pantalons per sota, perquè les faldilles han quedat requisades fins al final de la jornada d’avui.

Abans d’aventurar-se, els alumnes asseguren que van consultar el reglament del Lycée, el qual preveu que els estudiants han d’acudir a les classes amb una bona imatge. Decents, vaja. Una norma previsiblement oberta a interpretacions, però els protagonistes no volien avisar de la iniciativa perquè la intenció era transmetre un missatge de llibertat. D’acceptació en qualsevol situació. No ha estat així.

Alguns dels implicats han manifestat que un membre de l’equip directiu ha arribat a proferir faltes de respecte. En aquest sentit, han declarat que “dilluns fem un minut de silenci per la igualtat i avui ens tracten de pallassos”. En definitiva, aquest dimecres no hi ha hagut una entesa entre el centre educatiu i els seus estudiants, però demà potser sí. I és que a les xarxes socials s’està gestant un nou intent.

D'altra banda, molts alumnes del sistema educatiu andorrà i espanyol, concretament de l'ensenyança secundària, també s'han adherit a la iniciativa en qüestió, però la mesura ha tingut una bolla acollida entre els professors i les diferents direccions.

Comentaris (15)

Trending