Una sessió excepcional

El to de les intervencions ha posat calidesa en un hemicicle mig buitLa síndica Roser Suñé ha refermat el compromís del Consell General amb els ciutadans

El Consell General ha viscut aquest dilluns una sessió que el president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat ha qualificat d'excepcional. La meitat de consellers amb entrades i sortides amb prou distància i sense públic i mitjans de comunicació. La sessió ha estat la del consens i de la concòrdia amb unes gotes d'emotivitat.

La síndica general, Roser Suñé ha volgut iniciar la sessió amb un petit discurs demanant solidaritat, unitat i refermant el compromís del Consell amb els ciutadans. Ho ha fet davant un hemicicle mig buit que encara accentuava més la sensació de fredor, d'un edifici immens, quasi un mausoleu.

Però només ha estat una sensació perquè les intervencions han estat càlides, solidàries, amb repetides mostres d'agraïment que no han deixat de banda els mitjans de comunicació. Seguint el fil dels diferents parlaments, s'ha arribat a transmetre un missatge d'escalf al qual no han estat alienes les xarxes socials.
 

Les xarxes socials transmeten un missatge d'esperança

L'exministre Jordi Cinca piulava la seva satisfacció "que en unes circumstàncies tan complexes els Consellers hagin tingut la capacitat de posar-se unànimement d'acord. Els hi agraeixo molt a tots i n'estic orgullós també de tots". Josep Casal llançava el missatge que "aquest cop guanyarem tots o perdre'm tots. I jo només veig Andorra guanyant" mentre que l'exconsellera comunal d'Escaldes-Engordany, Anna Dolsa s'ha afegit a la conversa tot dient que "en circumstàncies difícils som capaços d'analitzar, discutir i saber trobar la millor solució per sortir dels moments complicats, ho hem pogut comprovar al llarg de la nostra història i per sort sempre ha prevalgut el "Virtus Unita Fortior".
 

Josep Pintat subratlla que "avui és un dia de poques paraules"

Al Consell General continuava la sessió plàcida amb un petit ensurt al final per una intervenció de Josep Pintat seguida de la del cap de Govern i ràpidament tallada pel líder de Terceravia. "En cap moment he dubtat de la síndica i del cap de Govern. Oli en un llum. I els consellers cap a casa mantenint la distància mentre a l'hemicicle encara ressonaven les darreres paraules de la síndica general: "Cuideu-vos". Perquè com ha dit després de la sessió, Josep Pintat, "avui és un dia de poques paraules".

Comentaris

Trending