“Si se’l cita a Andorra, Rajoy serà un fugat de la Justícia?”

(AMB VÍDEO) El Congrés espanyol aprova l’informe de la comissió d’investigació relativa a l’ús de recursos econòmics, materials i humans del ministeri d’Interior en favor del PP, entre els quals la denominada ‘Operació Catalunya’ que esquitxa el Principat

Comentaris

“Si el senyor Rajoy finalment és citat (per les autoritats andorranes) farà com el president Puigdemont que compareix sempre davant la Justícia o ell sí serà un fugat de la Justícia?” Amb aquesta pregunta tanca el diputat de Junts al Congrés espanyol Josep Pagès la seva intervenció a l’hemicicle. La cambra parlamentària espanyola ha aprovat l’informe de la comissió d’investigació relativa a l’ús de recursos econòmics, materials i humans del ministeri d’Interior en favor del PP, entre els quals la denominada ‘Operació Catalunya’ que esquitxa el Principat.

La comissió en qüestió, relativa essencialment al denominat ‘cas Kitchen’, ha escoltat durant setmanes diferents ex-responsables del govern de Mariano Rajoy, inclòs el propi ex-president espanyol, per tots els casos que tenien a veure amb la corrupció del PP i que s’haurien intentat tapar. Ja durant les compareixences van sortir diversos aspectes relatius a la denominada policia patriòtica espanyola i els seus “atacs”, usant termes emprats per Pagès, que van afectar Andorra i pels quals hi ha una investigació també en marxa a la Batllia.

Josep Pagès compareixent davant el Congrés espanyol.
Josep Pagès compareixent davant el Congrés espanyol.

La causa que dirigeix la batlle Stephanie Garcia implica com a encausats Rajoy, els ex-ministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Motoro i, com va recordar Pagès davant l’hemicicle espanyol, diferents ex-càrrecs de la cúpula d’Interior espanyola quan el PP manava a Madrid. Com va recordar Josep Pagès al Congrés aquest dijous els ex-comandaments polítics estan acusats de “delictes de coaccions als òrgans constitucionals” andorrans. “I diversos policies estan imputats per falsificació documental, xantatge i coaccions”.

Pagès va denunciar al Congrés, en el marc del debat del dictamen, l’ús indegut de fons reservats “per pagar agents dobles i espies, no per defensar els interessos públics sinó per als interessos de partit”. El diputat de Junts, que mira d’aclarir tot allò relatiu a la persecució de l’independentisme català, va denunciar a la cambra l’existència d’una “autèntica policia política” i va advocar perquè “fora d’Espanya tot això no els surti gratis”. I és en aquest escenari quan va esmentar la investigació oberta al Principat.

“L’‘Operació Catalunya’ es va estendre a Andorra per buscar comptes bancaris de tot l’arc parlamentari independentista” i “no hi havia res”, va dir Pagès. I va prosseguir: “Van fer xantatge a un banc, la BPA, i al 2015, als dos mesos d’una visita de Rajoy a Andorra, BPA va haver de tancar.” A partir d’aquí el diputat català al Congrés espanyol es va demanar: “Saben que el SEPBLAC ha declarat improcedent el tancament de BPA i Banco Madrid i pot comportar una responsabilitat patrimonial de 500 milions?”

També va posar sobre la taula el fet que el jutge de l’Audiència nacional espanyola García Castellón, en el marc de la causa Tandem, va veure activitats realitzades per funcionaris de la policia espanyola que serien delictives i que s’haurien realitzat a Andorra, que per això hi ha la causa oberta a l Batllia, va venir a dir el magistrat de l’Audiència. I Pagès conclou: “Si el senyor Rajoy finalment és citat (per les autoritats andorranes) farà com el president Puigdemont que compareix sempre davant la Justícia o ell sí serà un fugat de la Justícia.”

Comentaris (8)

Trending