La senyora que es resistia a pagar les despeses judicials

La fiscalia demana deu mesos de presó provisional per a una dona, jutjada en rebel·lia, que està acusada d’un delicte major de frustració de procediments executius de cobrament

Tenia diners per a compres diverses, per viatjar… fins a 15.000 euros va arribar a retirar del banc, en xifres rodones, en el mateix temps que assegurava no poder pagar les despeses judicials que una sentència judicial l’obligava a satisfer. Havia d’abonar prop de 2.000 euros. Però no ho va fer al seu dia i, finalment, la saig que li reclamava el deute la va acabar denunciant. Avui està acusada d’un delicte major de frustració de procediments executius de cobrament.

La dona, de nacionalitat ucraïnesa i que percebia prestacions diverses per ser vídua i per sofrir una malaltia derivada d’un accident que va patir, ha estat jutjada aquest divendres davant el Tribunal de Corts. L’acusada s’escudava en què suposadament l’advocada que la va defensar en el procés que va perdre i la va condemnar a pagar les despeses judicials del procés li havia dit que no havia de pagar res.

De fet, la defensa de la dona justifica en aquestes explicacions d’un anterior lletrat designat d’ofici per assegurar que la seva clienta actual no té cap responsabilitat i, per tant, se l’ha d’absoldre. La dona, una vegada va veure que la saig anava de veres i que li demanava per les despeses que feia quan assegurava que no tenia diners per pagar el deute judicial que tenia, va començar a satisfer fraccionadament el deute que tenia.

De fet, la companyia asseguradora que va fer-se càrrec inicialment de les despeses judicials, segons que ha manifestat avui el seu representant, va arribar a percebre 1.789,71 euros, que era tot el que se li devia. Però no és tot el deute. I la fiscalia, que ha recordat que el fet de ser beneficiària de justícia gratuïta volia dir que no s’havia de fer càrrec del cost del seu advocat però no pas saltar-se una condemna i no pagar tampoc la resta de despeses del procés judicial, li reclama deu mesos de presó provisional. ¿Malentès o cara dura? El tribunal haurà de resoldre.

Comentaris (2)

Trending