Sant Andreu de sentit únic i discòrdia doble

La prova pilot al carrer d'Andorra la Vella que enllaça amb Escaldes-Engordany provoca la controvèrsia entre els dos comuns

Comentaris

L'inici de la prova pilot del carrer Sant Andreu a Andorra la Vella ha provocat enrenou. Primer pel desconcert ja que molts conductors es van trobar dimarts amb el carrer tallat en ser direcció prohibida, quan es volien dirigir a la capital. Després ha estat la polèmica entre el comú d'Andorra la Vella i el d'Escaldes-Engordany. Fonts properes al comú escaldenc diuen que no se'ls va avisar mentre que des del d'Andorra la Vella ho neguen.

El test per fer de sentit únic el carrer Sant Andreu, que connecta els carrers Bisbe Príncep Iglesias i de la Creu Grossa amb l'hospital Nostra Senyora de Meritxell ha aixecat una certa polseguera entre els dos comuns, tenint en compte que és un vial que enllaça les dues parròquies. Des d'Andorra la Vella afirmen que havien donat  les instruccions pertinents perquè s'informés amb antelació de la voluntat d'iniciar la prova pilot tant al comú d'Escaldes-Engordany com als Bombers i altres serveis.

Uns diuen que van avisar i els altres ho neguen

Fonts comunals han explicat que així ho van fer els responsables del departament de Circulació, que ho van trametre als seus homòlegs de la parròquia veïna. S'havien fet reunions, intercanvi de correus electrònics i fins i tot, a nivell tècnic, el departament de Circulació d'Escaldes-Engordanty havia proposat reforçar la senyalització abans de l'entrada al vial del Falgueró per fer desistir els conductors provinents de La Massana de desviar-se.

La zona on s'està fent la prova pilot.

Relacionat

Desconcert en el primer dia de sentit únic al carrer Sant Andreu d'Andorra la Vella

D'altra banda, fonts properes al comú escaldenc afirmen que els cònsols no van ser informats en cap moment de la prova pilot. Pel moment no faran cap declaració però han transmès el missatge que no participen ni col·laboren en aquesta prova pilot. Les mateixes fonts creuen que la mesura afecta Escaldes però també els conductors d'altres parròquies com la Massana i Ordino

El tall del carrer en sentit Andorra la Vella va provocar retencions de trànsit a la zona de davant de l'hospital ja en la parròquia escaldenca. El malestar a la corporació és força evident. No qüestionen el fet que Andorra la Vella pot fer el que vulgui en els seu territori però es queixen per l'afectació que la mesura tindrà en la circulació a Escaldes-Engordany. No comparteixen la mesura, ni la prova.

L'objectiu és pacificar el trànsit per l'alta velocitat dels vehicles

L'objectiu, segons el comú d'Andorra la Vella, és pacificar el trànsit als carrers Bisbe Príncep Iglesias i Creu Grossa que, darrerament, s’havien convertit en una via amb una elevada afluència de vehicles que circulen a alta velocitat. L’acció, a més, es complementa amb la construcció, ara fa uns dies, d’un pas de vianants amb elevació, adaptat a una accessibilitat universal al carrer de la Creu Grossa, número 3.

Comentaris (5)

Trending