La restauració, del gener al novembre

Les noves restriccions de mobilitat decretades a França, tot i la possibilitat de realitzar-se una TMA per fer turisme al Principat i presentar el resultat a les autoritats gales abans de tornar al país veí, han davallat de nou els ingressos del sector

Són un dels sectors que més està patint el maleït virus. Molts ja han hagut de tancar definitivament i, els que resten oberts, miren de sobreviure amb els estalvis que encara tenen. Han registrat moltes pèrdues i també han deixat de guanyar molts diners. Ara, amb les noves mesures de mobilitat establertes per França, tot i que des d’Andorra s’ofereix la possibilitat de fer-se una TMA per presentar-la a les autoritats gales a l’hora de tornar al país veí, la situació que travessa la restauració torna a ser molt complicada. Pràcticament com al novembre.  

Aquest digital ja va entrevistar alguns restaurants fa pocs dies per preguntar el que avui s’ha confirmat. Hi ha hagut una davallada important d’ingressos. El gerent del restaurant Kökosnot ha explicat a l’Altaveu que, encara que alguns dies funcionen bé gràcies al consum local, els últims dies han estat molt tranquils.  “La setmana passada ja tenia tot el cap de setmana complert i aquesta no sé com treballarem. Crec que enguany també serà molt dur, que hem de tenir una mentalitat i forta i ser conscients que cal treballar dia a dia. És impossible fer previsions” ha afegit.  

Taules plegades de la terrassa d'un restaurant a l'avinguda Meritxell

Relacionat

Temor al sector de la restauració per l’impacte que pot provocar la desaparició del turisme francès

Des del restaurant Japomex també s’han pronunciat en la mateixa línia. “Tenim menys gent i també menys reserves. De fet, respecte a la setmana passada, la davallada ha estat superior al 50% sens dubte”, han manifestat. Franceses no hi ha cap. Vaja, que de moment, les TMA ‘turístiques’ no han tingut gaire efecte, però potser és massa d’hora si la iniciativa ha aportat solucions al sector.  

Per últim, des del restaurant Tic-Tapa han detallat que el cap de setmana passat van atendre uns 70 clients i que ara preveuen tenir uns 15 o 20. “El que hem facturat amb els francesos ara servirà per cobrir despeses. Aquí sobreviurà qui tingui més estalvis”, han advertit. Molts ja han esgotat la possibilitat de mantenir el negoci. Ara, s’ha fet un pas enrere. Del gener al novembre.   

Etiquetes

Comentaris

Trending