Temor al sector de la restauració per l’impacte que pot provocar la desaparició del turisme francès

Alguns establiments pronostiquen una davallada de clients de fins al 50% davant les noves restriccions que s’han decretat al país veí

Taules plegades de la terrassa d'un restaurant a l'avinguda Meritxell
Taules plegades de la terrassa d'un restaurant a l'avinguda Meritxell Toni Solanelles

La preocupació augmenta cada vegada més al sector de la restauració per la previsible davallada de clients francesos arran les noves restriccions a la mobilitat que s’han decretat al país veí. De fet, són varis els propietaris d’aquest tipus de negocis els que han manifestat que, almenys el darrer diumenge, ja s’han començat a notar la reducció de clients i que preveuen que, sobretot els caps de setmana, els ingressos es veuran afectats de manera significativa.  

El gerent del restaurant Kökosnot ha explicat a l’Altaveu que la setmana passada, el 60% de la seva clientela va ser francesa. Davant d’aquesta situació, encara que la incertesa fa difícil preveure qualsevol situació, els ingressos dels propers dies es podrien reduir a la meitat, aproximadament. “Sembla que anem a pitjor arreu del món. La situació és molt complicada i no pots saber com serà el futur, ni tan sols a curt termini. L’únic que podem fer, és treballar dia a dia per tractar d’aguantar el negoci”, ha afegit.  

La propietària de Les Oques assegura que, si la situació no millora aviat, haurà de tancar el seu negoci definitivament.

En la mateixa línia s’han pronunciat des del restaurant Les Oques. La seva propietària ha assegurat que han programat una reunió amb un professional de les finances per mirar de trobar una solució abans de tancar l’establiment. “La previsió és molt dolenta. Els efectes de les restriccions franceses ja s’estan notant i estem a punt de tancar definitivament el negoci. Teníem la il·lusió de fer diners durant el mes de febrer pels festius que hi ha a França, però finalment no serà possible”, ha subratllat.  

A la Cantina de Racons, a Canillo, la davallada d’ingressos que es preveu gira entorn del 25%. Els propietaris també gestionen el Clàssic Arans, situat a Ordino, i fins fa poc la Bodega Poblet, restaurant que es trobava a Andorra la Vella, però que s’ha tancat definitivament. És la situació que, malauradament, cada vegada hi ha més gent que pateix. També a la capital, el 1940 resta tancat des del novembre, encara que aquest, de moment, de manera temporal. 

Etiquetes

Comentaris

Trending