Reconeixement als que “han construït el país”

La comissió de festes d’Encamp ret homenatge als dos padrins més grans de la parròquia, tot destacant el “lligam” que ha d’existir entre la gent gran, responsables de l’evolució d’Andorra, i els joves, que han d’agafar-ne el relleu

Disbauxa? Sí, però també moments per la reflexió i el reconeixement. La festa major d’Encamp, que aquest dimecres abaixa el teló, també ha volgut tenir un record per a la gent que “ha construït” el país. Els padrins. Els dos més grans de la parròquia, Josep Marsal i Maria Olivares, han estat homenatjats aquest migdia, un acte que, com ha volgut remarcar el cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres, serveix de “lligam” entre la gent gran i els joves. De fet, han estat els mateixos responsables de la comissió de festes els encarregats d’entregar les plaques commemoratives.

“És important que siguin ells qui ho facin”, ha destacat el mandatari. I, des de la comissió, s’ha posat en relleu “el vincle” que ha d’existir entre “les persones que han construït la nostra Andorra” i aquelles que agafen el relleu. Gent que, han recordat, “tard o d’hora també serem padrins i padrines”.

Cada any s’escull l’home i la dona més gran de la parròquia. Enguany, en el primer cas, tocava una cara coneguda: l’expolític Josep Marsal, de 92 anys. Afable, com sempre, ha volgut fer broma durant el moment de recollida de la placa. “A mi el que m’agradaria seria ser el més jove de la parròquia”, ha indicat.

Ja després, no ha defugit fer repàs de la seva vida i, sobretot, “de com ha evolucionat la parròquia i el país”. I ha admès que, potser, ho han fet “massa ràpid”. Per això, potser, “ara costa de digerir”.

Per la seva banda, la padrina més veterana d’Encamp, Maria Olivares, també s’ha mostrat feliç del reconeixement. Sobretot, pel ram -“m’agraden molt les flors”, ha revelat-. Als seus 88 anys, ha deixat clar que intenta seguir activa. I ha confessat que “no esperava arribar-hi”. Sobre Andorra i Encamp, ha apuntat que “és una passada com han canviat”.

A l’acte, a banda de familiars, han assistit diferents autoritats de la parròquia. És el cas del síndic general, Carles Enseñat, o dels parlamentaris Maria Martisella i Pere Marsenyach, així com bona part de la majoria comunal. L’homenatge era un dels darrers actes d’una festa major que Rascagneres ha valorat de forma molt positiva. “Excel·lent”, ha assegurat, per garantir que “no hi ha hagut cap incident”. Per exemple, el punt lila que s’ha instal·lat per a l’ocasió no ha rebut “cap denúncia”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending