La pitjor forma de resoldre un divorci

El Tribunal de Corts ha imposat tres anys de presó condicional a una mare que es va endur a Màlaga les filles de les quals no tenia la custòdia, sense el permís del pare

El Tribunal de Corts ha imposat una pena de tres anys de presó condicionals a una dona per haver-se endut del país les dues filles, la custòdia de les quals corresponia al pare. La sentència arriba després que la justícia espanyola confirmés aquest aspecte. Al judici, la defensa va admetre sense problemes els fets que, però, va atribuir a la joventut de la processada i a les ganes que tenia d’estar amb les menors.

Els fets es remunten al 2018. La parella s’havia instal·lat a Andorra mesos abans però la relació va degenerar i, finalment, es van separar. Les dues nenes van quedar-se a càrrec del pare, situació que es va mantenir durant un temps. Fins que la dona es va presentar un dia per sorpresa a l’escola de les filles i es va intentar emportar una. Abans havia trucat l’exparella i li va etzibar que “ara et toca sofrir a tu, ara ploraràs”.

Des del centre es va alertar la policia i aquesta va avisar el pare. Tots dos van trobar-se al col·legi i van arribar a un acord que, tot sigui dit, va ser desaconsellat pel cos d’ordre. La mare recolliria les nenes quan acabessin classes i les deixaria a les nou del vespre a casa de l’home.

Una de les sales del Tribunal de Corts.

Relacionat

“Ara et toca sofrir a tu”

Passada aquella hora, la dona no es va presentar al domicili de la seva exparella. Quan aquest la va trucar per demanar-li on era, la sorpresa encara va ser més majúscula. Havia marxat amb les dues menors i ja estaven camí cap a Màlaga.

Mesos després, la justícia espanyola van acabar sentenciant que la dona havia de tornar les nenes al progenitor. La denúncia del pare a Andorra, però, va continuar el seu procés i va acabar arribant a judici al Tribunal de Corts, ara fa unes setmanes. La fiscalia va demanar una pena de quatre anys per dos delictes majors de sostracció de menors, a banda d’un altre menor d’amenaces. Els fets, segons el ministeri públic, estaven acreditats, malgrat que a la vista no van comparèixer ni la processada ni el pare.

Des de la defensa, de fet, es van admetre els fets. Va demanar, però, que la pena fos només de dos anys. Argumentava que la seva clienta va actuar per “les ganes d’estar amb les seves filles” i també va posar en relleu la seva joventut en el moment dels fets.

Finalment, el Tribunal ha optat per un terme mig. Ha considerat, evidentment, culpable la dona. La pena adoptada ha estat de tres anys de presó, tots ells condicionals.  

Etiquetes

Comentaris

Trending