“Ara et toca sofrir a tu”

La fiscalia demana 4 anys de presó condicional per una dona que es va emportar a Màlaga les dues filles que va tenir amb la seva exparella quan la tinença de les menors era del pare

Sovint, quan una parella se separa i tenen fills, els més perjudicats són ells. La canalla. No obstant això, els adults, egoistament, miren de sortir “victoriosos” sense reflexionar gaire en quines poden ser les conseqüències. És el cas d’una dona que es va emportar les seves filles a Màlaga quan la tinença era del pare, el qual resideix aquí, al Principat. Ara, després que els tribunals espanyols consideressin que les menors havien de tornar a Andorra, la fiscalia demana 4 anys de presó condicional per la implicada.  

Segons s’ha relatat aquest matí al Tribunal de Corts, la parella es va instal·lar al Principat el 2017, però al novembre del mateix any es van separar i ella va marxar del país, deixant les dues nenes a càrrec de l’home. Uns mesos més tard, el pare va rebre una trucada en la qual la processada li deia que “ara et toca sofrir a tu, ara ploraràs”. Doncs bé, la dona es va presentar al centre escolar de les filles durant l’horari escolar i va intentar emportar-se una de les nenes. La direcció, que no tenia constància de qui era, va requerir la presència de la policia.  

La dona, que no residia al país, es va presentar al centre escolar de les filles i va acabar pactant amb l’exparella que les tornaria al domicili abans de les 21:00 de la nit, però va aprofitar per fugir a Màlaga amb les nenes. 

Una vegada es va personar el cos de l’ordre, els agents van optar per posar-se en contacte amb el pare i, ràpidament, el progenitor es va personar per resoldre el conflicte. De fet, van arribar a un acord: la mare podria recollir les filles quan les classes finalitzessin i les deixaria al domicili de l’home abans de les 21:00 hores. Cert és que la policia va alertar del perill que això comportava per les menors, però el pare va confiar en la bona voluntat de l’acusada.  

Passada l’hora que van pactar, l’home va telefonar la seva exparella per preguntar on paraven i ella li va comunicar que havien marxat. Que anaven cap a Màlaga. Sense tinença, és clar, i per tant cometent un delicte de sostracció de menors. El pare va denunciar i, uns mesos més tard, els tribunals espanyols van sentenciar que la dona havia de retornar les filles al Principat. Fruit de tot això, aquest matí el Tribunal de Corts ha celebrat el judici per determinar la seva culpabilitat.  

La fiscalia ha demanat 4 anys de presó condicional amb un període de suspensió també de 4 anys per dos delictes majors de sostracció de menors i un altre menor d'amenaces, considerant acreditats els fets després que a la vista no hagin comparegut ni la denunciada ni el denunciant. Per la seva part, la defensa també ha admès que la situació es va produir, però ha demanat que la seva defensada només sigui condemnada a 2 anys de condicional, argumentant que es tracta d’una dona jove i que es va deixar emportar per “les ganes d’estar amb les seves filles”.  

Comentaris

Trending