La nena a casa i el nen a l’escola (sí o sí)

La família dels dos germans que el curs passat van protagonitzar el malaurat afer del vel esperen directius d’Educació per veure com es regularà l’ensenyament domiciliari al qual s’acollirà la menor

La família dels dos germans menors que el curs passat es van absentar de classe arran del conegut com el ‘cas del vel’ espera com Educació regularà a partir del setembre l’ensenyament domiciliari. Clar que només haurà de ser pel cas de la nena, perquè el nen, aquest curs vinent, ja no tindrà cap mena de justificació per no anar a l’escola i, per tant, hi haurà d’acudir presencialment. Ho vulgui o no.

La mare dels dos infants ja ha fet saber a Educació que la nena manté que voldria acudir amb vel a classe. I com que la legislació ara sí que ho impedeix, haurà de seguir la formació lectiva (obligatòria encara per l’edat que té) des de casa. De fet, la mateixa legislació estableix que caldrà buscar una fórmula alternativa perquè la menor segueixi les classes amb la major normalitat possible encara que sigui a distància.

Les fonts consultades han afirmat que després dels mesos de més dur enfrontament entre la família i el ministeri, amb demandes judicials pel mig, finalment es va arribar a una mena de solució de compromís -que a l’administració també li anava bé mentre modificava la legislació i prohibia la presència de símbols religiosos ostentosos a les escoles- per tal que els dos germans poguessin seguir les poques setmanes de classe que llavors quedaven des de casa.

Ara, amb el marc legal aparentment més clar, i tenint clar la nena que no pot acudir a l’escola amb vel i ella hi voldria anar així, és evident que haurà de seguir l’escolarització des de casa però, en aquest cas, la redacció de la reglamentació està al teulat d’Educació. En canvi, en el cas del nen, la pilot és en el camp de la família, atès que li han de fer entendre -si no ho ha entès ja- que a ell només li és possible la via de l’escolarització presencial atès que no té cap justificació per no acudir a classe.

Comentaris (21)

Trending