Més ganes de festa que gent

La prova pilot de l'oci nocturn ha tingut èxit, a priori, i ha estat marcada per la precaució amb l'objectiu de demostrar que no són un focus de contagi ni de brots de coronavirus

La prova d'oci nocturn de la matinada de divendres a dissabte ha servit per efectuar un estudi per mirar com es pot anar normalitzant el sector després de més d'un any i mig de tancament. L'escenari van ser l'Eivissa Experience de Santa Coloma i el Kapital d'Andorra la Vella. Amb aquest assaig, pubs i discoteques esperen evidenciar la seguretat per poder-ne accelerar la reobertura tot demostrant que no són un focus de contagi ni de brots de coronavirus. L'experiència ha estat, inicialment, positiva amb utilització de la mascareta... tot i que en un moment de la nit hi va haver un desfassament. Van participar a la prova unes 400 persones.

A la cua hi havia expectació. Ganes de festa però amb seny, molt seny. Gent jove i algun despistat que es va posar a la cua sense saber que havia de dur tota l'estona la mascareta a excepció del moment de consumir. Sortosament entre els que esperaven per entrar sempre hi havia aquell que estava al corrent de tot i donava amb el màxim de detalls totes les explicacions. Fins i tot a aquells que aspiraven a entrar sense tenir la reserva prèvia però pensant en provar-ho en en una aplicació festiva d'aquell "el no ja el tenim". Aquest cop, però, el motiu de la prohibició de l'entrada no va ser anar amb sabatilles esportives, presentar signes d'embriaguesa o tenir una actitud desafiant i provocativa. Senzillament, no havien fet una reserva prèvia. 

Entre els assistents hi havia també residents a la Seu d'Urgell

Curiosament entre els que esperaven per entrar hi havia residents de la Seu d'Urgell, dividits entre els que només volien prendre una copa i tornar cap a casa conscients que en poques hores es tornava a aplicar un confinament nocturn a Catalunya, i els que es quedaven a dormir a casa d'un amic, conegut o parella a Andorra. Tots, ja fossin residents al país o a l'Alt Urgell, tenien ganes de festa encara que en un format un xic descafeïnat pel fet d'haver de dur la mascareta. Tothom la tenia però la majoria no mantenien la distància de seguretat a la cua malgrat els avisos repetits del porter.

Un cop a dins, indecisió i precaució que poc a poc es va tornar en alegria pel retrobament amb l'ambient musical. El contacte amb la barra, amb la música més actual, i el recuperar aquelles consumicions en el vas de tub al ritme de J.Balvin, Nicky Jam, Myke Towers o Rosalía i la participació a l'Eivissa Experience dels DJ's John Holt, KRS i Kurt Heisz a l'electrònica, i a la sala del comercial, Marc Montalvo i el DJ Shin. Fonts pròximes a aquest local qualifiquen la prova d''èxit total" i amb el tancament a les cinc del matí. Ara caldrà esperar per saber els resultats de l'experiència. La dels assistents, evidentment positiva, però no n'hi ha prou, Cal una cosa més tangible i són els resultats. Acabaran de dir si realment es van fer bé les coses o van desmarxar-se més del compte.

 

Comentaris (1)

Trending