Malbaratament zero, fam zero

L’associació de famílies de l’Escola andorrana posa en marxa un programa per conscienciar els escolars i els seus progenitors de la importància de no malbaratar els aliments

Abans de malbaratar un aliments, val més assegurar-se que ningú no passa gana. Podria ser aquesta una mena de declaració d’intencions. El punt de partida del programa recentment aprovat per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola andorrana (AMPAEA) per tal de conscienciar els estudiants i les seves famílies que no s’hi val a malbaratar aliments. ‘Malbaratament zero, fam zero’, s’ha intitulat el programa en qüestió, que té diverses fases i molt de conscienciació col·lectiva.

D’entrada, es posarà tot l’accent en la conscienciació. D’aquí que cada dia els alumnes, especialment aquells que es queden al menjador, que gestiona l’AMPAEA, hauran de pesar els quilos d’aliments que no s’usen. Que es deixen cada dia. Evidentment, els ossos de pollastre no s’hi sumaran, per exemple. Però la cuixa que algun estudiant o alguna estudiant decideixi que no vol menjar, sí. També caldrà anotar les safates de menú integre que, pel motiu que sigui, aquell dia no s’han consumit. Ni tan sols s’hagin obert. I amb aquestes dades es faran treballs per saber quants infants més haurien pogut menjar amb allò que s’ha deixat, per exemple.

A mida que s’apugi el nivell, la qüestió tendirà a perfeccionar-se. D’aquí que l’AMPAEA treballarà amb l’empresa que ja ha estat confeccionant en una APP, amb el suport de Medi Ambient, per combatre el malbaratament alimentari a nivell general en el marc de la Llei d’economia circular. La idea de les famílies de l’Escola andorrana és que es desenvolupi una eina específica per part de la mateixa empresa, encara que partint de la mateixa base, en què es pugui fer una gestió d’aquelles safates d’àpats que quedin disponibles.

ACTIVITATS DE LLEURE A L'ESCOLA D'ORDINO.

Relacionat

Les famílies de l’Escola andorrana assumiran la gestió dels patis i dels esmorzars

D’aquesta manera, i d’aquí un temps, la voluntat és que aquelles famílies que estiguin afiliades a l’AMPAEA i disposin de l’APP, si ho volen, puguin optar a alguna de les safates disponibles. L’APP, al cap del dia, assignarà les sobrants i comunicarà a l’interessat on pot passar a recollir la safata que li ha estat adjudicada. No caldrà pas que acudeixi a l’escola del seu fill o fill si viu en una altra parròquia i en aquesta escola hi ha menjar disponible.

L’evolució posterior del programa, serà obrir el projecte, si hi ha suficient menjar sobrer, a gent necessitada, a través d’Afers Socials. Amb tot, però, segons que indiquen les fonts consultades, el primer de tot és “fer conscienciació i fer un estudi de les necessitats i dels processos” abans d’implementar res a la pràctica. Si sobra menjar, que ningú no hagi de passar gana. I cal ser conscient d’una cosa i de l’altra. Que llancem molt menjar quan hi ha molta gent que té fam.

Etiquetes

Comentaris

Trending