Judici al cotxe fantasma

La fiscalia reclama condemnar tres persones que haurien participat en un intent d’estafa per ‘crear’ un acord amistós en relació a un accident que hi va haver a Soldeu amb un sol cotxe implicat segons l’acusació particular i dos segons alguns dels implicats

Un accident a Soldeu, al punt quilomètric 12,5, a primeríssima hora del matí. Segons la policia, només hi va haver un cotxe implicat, el de la única processada que es va presentar al judici. La conductora, però, manté que van ser dos els vehicles que van veure’s afectats per l’accident. El seu, que hauria resultat danyat en un parell o tres de zones de la carrosseria, i un segon que mai se l’hauria vist. Tot plegat ha arribat a tribunals perquè pel mig hi hauria un acord amistós en relació al xoc amb l’objectiu que l’asseguradora del vehicle fantasma es fes càrrec dels danys.

Són tres els implicats en l’afer, que s’ha vist recentment al Tribunal de Corts. Tres implicats que havien tingut relació entre ells. Una havia estat la sogra d’un altre i a sobre, entre ells, amb anterioritat ja hi havia hagut altres favors. Pactes amistosos, querelles per intentar sustentar allò que la fiscalia creu que no s’aguanta per enlloc, i marxes enrere d’alguns dels implicats, que primer va donar veracitat a l’acord i després ha reconegut que tot plegat era una enganyifa.

L’acusació pública considera que amb la participació en major o menor mesura dels tres processats es va dur a terme una falsa denúncia combinada amb un delicte de creació de document inautèntic i la temptativa d’estafa

En fi, que el Tribunal de Corts haurà de resoldre si hi va haver un intent d’estafa a la companyia asseguradora o no n’hi va haver. La fiscalia demana 4,5 anys de presó condicional per a la dona que va patir l’accident per una falsa denúncia combinada amb un delicte de creació de document inautèntic i la temptativa d’estafa. Per als altres dos intervinents en el suposat muntatge -que no es van presentar a la vista-, l’acusació pública sol·licita 3,5 de presó condicional. Els defensors dels tres implicats demanen l’absolució dels seus patrocinats.

Per raons diverses. Perquè una manté que sí, que hi havia cotxe. El segon. El que l’agent de policia que va ser citat com a testimoni mai no va veure malgrat que tampoc va poder assegurar amb contundència sí el cotxe que sí que va veure tenia o no tenia el cop a la part posterior que la conductora assegura que hi havia i que seria el causant dels impactes posteriors contra el talús. I en cap cas creu que se li pugui imputar un delicte de creació de document fals.

Per mantenir l’absolució en relació amb els altres dos imputats, es considera que no hi va haver engany suficient i, per tant, no es pot considerar perfeccionat el delicte. En fi, que a algú se li va escapar -aparentment, vist el que es va veure a la vista- de les mans la situació. O potser no. Això ho haurà d’aclarir el tribunal.

Comentaris

Trending