Jordi Gallardo també és ministre de Sant Feliu de Guíxols

L’ajuntament contesta via decret una demanda dels taxistes de la població catalana dient que "atès que el Govern de la Generalitat, a proposta del titular de Presidència, Esconomia [sic] i Empresa, a [sic] aprovat l’actualització de les tarifes del servei de taxi ordinari interurbà (TOI) per a l’any 2023

L'ajuntament de la població catalana de Sant Feliu de Guíxols ha publicat un decret en resposta a una demanda dels taxistes locals que volien un increment de tarifes. La sorpresa ha estat quan en el decret figura que "atès que el Govern de la Generalitat, a proposta del titular de Presidència, Esconomia [sic] i Empresa, Sr. Jordi Gallardo a [sic] aprovat l’actualització de les tarifes del servei de taxi ordinari interurbà (TOI) per a l’any 2023".

El decret, a més fixa unes tarifes que no es corresponen amb les de Sant Feliu de Guíxols ja que són les d'Andorra. El fet ha causat lògicament tot tipus de comentaris i ha ocupat un espais destacats en la premsa local i en la catalana com ara El Punt Avui. És cert que a la Costa Brava hi ha un bon nombre d'andorrans que hi tenen una segona residència i que una de les personalitats amb xalet a Sant Feliu de Guíxols,des de fa molts anys, és la resident Carmen Cervera però d'aquí a que un ministre andorrà autoritzi un canvi de tarifes del servei de taxi hi ha un món.

Segons publica en la seva edició d'aquest dilluns El Punt Avui, la primera reacció dels taxistes va ser buscar a internet qui era aquest Jordi Gallardo i la segona comprovar les tarifes andorranes. Els taxistes guixolencs havien demanat un augment de cinc cèntims a la baixada de bandera (6,75 euros) i en el decret de l'ajuntament es fixava en 2,85 euros, que és la del Principat per a aquest any. Les tarifes inclouen la 'tarifa per quilòmetre recorregut a l’exterior del Principat' i el concepte que 'el taxista pot aplicar un suplement per esquís'. En el cas de Sant Feliu de Guíxols haurien de ser nàutics.

L'alcalde guixolenc diu que esmenarà aquesta mateixa setmana el que qualifica d''error tècnic'. Els taxistes havien demanat una revisió de les tarifes a causa de l'increment dels carburants provocat pel conflicte bèlic entre Ucraïna i Rússia. La desena de taxistes de la població que tenen les corresponents llicències municipals van emprendre el febrer del 2020, accions de protesta contra dos hotels als que acusaven  d’oferir trasllats fins als aeroports de Girona-Costa Brava i el Prat amb unes tarifes que anaven dels 50 als 150 euros..

Ho van denunciar primer, a l’ajuntament, però, en veure que no s’adoptava cap mesura, van decidit penjar cartells, en anglès i altres idiomes, alertant els turistes que optessin per taxis legals i “no permetre que altres estafin”. Als cartells es podia llegir, per exemple, 'Book a legal taxi for your transfers. Don't let others rip you off', que traduït al català significa: 'Reserva un taxi legal per als teus trasllats. No deixis que altres t'estafin'.

Un dels onze taxistes locals és l'exalcalde de la població, Antoni Juanals que va accedir al càrrec l'any 1990 després de la dimissió de Josep Vicente. Va obtenir majoria absoluta en les eleccions municipals de 1991 i majoria simple en les del 1995. El 1999 es va presentar com a candidat socialista però va ser derrotat pel convergent Joan-Alfons Albó.

99afcdc1 0ecf 4954 a0a7 aa360cff6498

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending