La innovació a l’esport es juga en equip

La segona edició de l’Andorra Sports Startups Challenge ha comptat amb onze finalistes, amb solucions disruptives que ha tingut com a guanyadora Evix amb un projecte d’airbag cervical per a ciclistes integrat en un casc

Comentaris

La segona edició de l’Andorra Sports Startups Challenge, que impulsen Andorra Recerca+Innovació, Andorra Business i el Global Sports Innovation Center de Microsoft ha comptat amb onze empreses finalistes, seleccionades entre 50 propostes. L’objectiu d’aquest concurs és identificar les solucions més disruptives i les últimes tecnologies arreu del món en diversos àmbits. El guanyador ha estat un airbag cervical per a ciclistes de l'empresa Evix.

La innovació és un esport d’equip. Ho és a l’hora de crear solucions disruptives en àmbits com la millora de la seguretat i l’accessibilitat dels itineraris ciclistes o la millora de la sostenibilitat i de l’impacte social en els esdeveniments esportius organitzats a Andorra. Les idees més originals han competit a l’Andorra Sports Startups Challenge. És l’esport en versió tecnològica.

Com la proposta de Myoo.io, un ecosistema d’hàbits saludables i entrenament personal basats en la intel·ligència artificial, que tanca el cercle certificant els reptes personals dels usuaris en base a la tecnologia blockchain, per certificar les fites generant un NFT que els suposarà un alt valor agregat als seus èxits esportius.

 Un NFT és un actiu digital, és a dir un certificat de qualsevol cosa pujat a la xarxa. Gràcies a la tecnologia blockchain, aquests certificats són completament segurs i no poden ser falsificats. El sistema es va posar a prova el passat mes d’abril, amb l’atleta Albert Bosch que va  recórrer tota la Costa Brava de nord a sud en modalitat triatló. Durant cada tram va anar acompanyat d’esportistes de referència en cada especialitat que van fer alhora de suport i de testimonis per verificar la rigorositat del recorregut i els detalls de l’execució. Per poder certificar les dades al sistema blockchain, també portava un doble sistema de geolocalització per GSM (Trackmove) i Satelital (RaceTracker), que registrava en el moment el recorregut exacte realitzat.

Myoo.io va certificar a la blockchain (Link 1er.NFT) la conclusió d’aquest repte pioner i totalment disruptiu, donant fe del seu èxit. Així mateix, aquesta efemèride podrà ser comprovada i certificada per mitjà d’un NFT que conté totes les dades recopilades durant l’activitat. Aquest NFT ha estat el primer fet a la història de l’esport d’un repte personal. Myoo.io és un ecosistema d’hàbits saludables i entrenament personal basats en intel·ligència artificial,. L’empresa ofereix serveis com plans d'entrenament, dieta i descans personalitzats.

Hi ha un apartat dedicat a la recopilació, visualització i anàlisi de dades per tal de crear un perfil 360º dels usuaris i turistes que visiten Andorra

L’Andorra Sports Startups Challenge també té un apartat dedicat a la recopilació, visualització i anàlisi de dades per tal de crear un perfil 360º dels usuaris i turistes que visiten Andorra i entre els finalistes hi havia una empresa del país que és Airnex. Neix l’any 2020 de la necessitat detectada per diferents empreses i sectors d’ Andorra de disposar de serveis IoT de qualitat dins del nostre territori. Les empreses fundadores representen els sectors més importants del Principat: tecnologia, logística, assegurances, constructores, industrials, energétiques.. totes elles amb necessitats i visió de futur en el camp de la sensorització i les seves aplicacions en l’operació i supervisió del funcionament en temps real de les seves empreses.

Per part espanyola, ha participat en el concurs l’empresa Brintia que ofereix solucions basades en les darreres tendències digitals de la indústria, mentre que EVIX ha proposat un mecanisme d’airbag cervical perfectament integrat a la part posterior del casc. Mitjançant un sistema d’intel·ligència artificial, l’airbag s’infla en qüestió de milisegons quan detecti un accident, protegint la zona cervical abans de l’impacte o del moviment lèsiu. És un disseny ‘user-friendly’, de manera que l’usuari no ha de fer res diferent al que fa normalment, perquè el sistema s’activa amb tan sols cordar-se el casc. Aquesta ha estat la proposta que ha seleccionat un jurat com la millor de les presentades.

La resta d'empreses concursants han estat 12 Climb LLCAccess EarthCityLegendsFanprimeLogMeal;  l'empresa de solucions tecnològiques Nexxyo Labs;  i  'Seyu - Together for victory!'que treballa en la implicació i experiència dels fans i consumidors per a esdeveniments esportius organitzats al país (abans, durant i després dell mateix).

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending