Amb ganes de ‘gresca’ a la sortida de classe

Per segon dia consecutiu, diverses patrulles de la policia s’han de desplaçar fins a l’Escola andorrana de Santa Coloma per frenar batusses entre joves adolescents

Per segon dia consecutiu, aquest divendres almenys dues patrulles de seguretat ciutadana de la policia s’han hagut de desplaçar fins a les immediacions de l’Escola andorrana de Santa Coloma per parar els peus, o intentar-ho almenys, a grupets de joves que, suposadament de diversos centres escolars relativament propers, se citen a la zona per barallar-se. La sang no ha arribat al riu en cap cas, però denota un increment del malestar juvenil i d’un comportament fins ara poc habitual al Principat.

Aquest dijous ja hi va haver un connat de batussa. Però només sentir les sirenes dels vehicles policials, el que havia de començar una suposada baralla es va desfer i cadascú se’n va anar per la seva banda sense més repercussió. Almenys no que hagi transcendit. Però al centre colomenc eren conscient que la situació es podria tornar a repetir aquest divendres. I enmig d’un bullici de gent, de pares i mares i alumnes que a les 5 de la tarda sortien de l’escola, almenys dos cotxes policials han hagut de fer mans i mànigues per arribar a lloc.

policia
Els quatre policies, per binomis, demanant explicacions a alguns dels joves.

Han estacionat damunt la vorera a tocar mateix de l’escola, que acull diversos cicles educatius, i els agents han hagut de sortir a parar els peus a alguns dels joves que, aparentment, alteraven l’ordre. La presència dels policies ha estat advertida per molts dels altres adolescents que sortien amb tota normalitat de les aules per encarar el cap de setmana. Ara, un petit grupet que suposadament seria l’agitador, perquè almenys a ells s’han dirigit els agents, han aguantat el tipus com si tal cosa.

WhatsApp Image 2021 09 24 at 18.54.40
Dos vehicles policials han hagut d'acudir a la zona. Toni Solanelles

Aparentment, hi havia d’haver gresca entre estudiants del Lycée i de la pròpia Escola andorrana. Nois i alguna noia d’entre 14 i 16 anys. Alguns dels que han rebut la repulsa no s’han estat de plantar-los cara, desafiar-los i, això sempre, no fos el cas, tenir algun que altre company que enregistrava l’escena amb el mòbil per agafar testimoni de qualsevol excés policial. Tampoc no ha passat d’aquí ni tan sols quan poca estona després s’ha advertit que una mica més enllà, a l’altura del recinte esportiu per a la pràctica de ‘freestyle’, hi havia també joves que s’estaven pegant. Quan els policies hi han fet acte de presència, els contendents ja s’havien dispersat.

Comentaris (5)

Trending