Funcionari i conductor a la demanda

El comú d’Escaldes ‘amonesta’ un treballador que fora d’hores de feina però contravenint la normativa també feia de xofer per l’empresa que té el servei de bus de la mateixa parròquia

Ja diuen que l’home és l’únic animal que ensopega amb la mateixa pedra dues vegades. Deu ser això o el refrany que s’escaigui, que segur que hi és, el que és d’aplicació al funcionari del comú d’Escaldes, amb un cert grau de comandament al departament d’higiene, que ha rebut tibada d’orelles per partida doble. Per escombrar d’una banda i conduir busos de l’altra. Que la missió és molt lloable. Però cal saber què diuen les normes. I més quan s’escombra a la mateixa parròquia per on es transita amb el bus. Per molt que sigui a la demanda.

Les queixes ciutadanes, o més que queixes, la sorpresa ciutadana, ha portat el comú a indagar què estava passat. Que com podia ser que un funcionari comunal conduïa a estones també el vehicle de l’empresa concessionària del servei de bus a la demanda. En fi, coses que passen. I que si fos en parròquies distintes potser hauria passat més desapercebut. I si, a més, el xofer no ho hagués estat amb l’uniforme de funcionari comunal potser tampoc no s’hauria vist tant.

Resultat final: l’empresa de transport de viatgers s’ha vist obligada a rescindir la relació contractual per hores que tingués amb el conductor per no entrar en conflicte amb el comú que li té concessionat el servei. I és que per tipologia de contracte i nivell salarial, el funcionari no entra en la casuística legal de poder complementar o fer compatible la seva feina pública amb qualsevol altra tasca laboral. I el comú li ha hagut de tibar les orelles en forma d’amonestació. D’última advertència. A la propera no se salva d’un expedient disciplinari que podria tenir mal final.

Comentaris (6)

Trending