Enfilar el carrer Consell General

Andorra la Vella ha inaugurat el nou espai situat al centre de la parròquia i que connecta la parada d’autobusos amb Prat de la Creu

Des de la parada d’autobusos fins al Prat de la Creu s’ha obert un nou carrer. Aquest dimecres, una comissió amb representants comunals, del Govern i del Consell General han estrenat aquest tram que porta, precisament, el nom d’aquest darrer estament. Amb més de mil metres quadrats, més de 500 destinats  a la plaça. D’aquesta manera, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat que s’obre una nova porta a la parròquia.

És la culminació d’un projecte que ja porta gent gestant-se. Així ho ha indicat el cap de Govern, Xavier Espot, i també Marsol. Des del 2009 pràcticament s’està treballant en aquesta zona, amb les noves dependències del comú, l’edifici del parlament, la plaça Lídia Armengol, i ara, el carrer Consell General. S’ha portat endavant amb l’Executiu, la corporació i l’Associació de Promoció Urbanística (APU). A aquest carrer, a més, s’ha habilitat una nova entrada a l’aparcament Centre Històric. “No era evident que es pogués fer i això ha allargat les obres, però hem aconseguit aquest accés que dóna més mobilitat al pàrquing”, ha explicat Marsol.

“D’aquesta manera complim amb la nostra voluntat de treure cotxes i deixar més espai per a les persones, té molt més sentit que hi hagi una plaça aquí que no el carrer que s’havia previst inicialment”, ha explicat Marsol. L’espai habilitat deixa molta zona per a vianants, que tindran un accés directe fins a gairebé el Consell General. Aquest projecte ha tingut un cost aproximat de tres milions d’euros i ha trigat tres anys a estar enllestit. El comú ha destinat 1,2 milions, precisament, per aquesta entrada a l’aparcament que s’ha habilitat. “Crec que hem trobat una molt bona solució per tot, tenim una plaça, tenim una entrada al pàrquing molt digna i un espai perfecte per als ciutadans de la parròquia i un entorn molt bo per al Consell General”, ha apuntat Marsol.

Espot i la síndica general, Roser Suñé, s’han mostrat també molt positius per aquesta nova incorporació als carrers de la capital. “Cada cop es necessiten més espais públics de qualitat, on la gent se senti còmoda i on es pugui retrobar”, ha assenyalat Espot. Així mateix, el cap de Govern ha volgut fer un repàs pels darrers set anys de la parròquia, on ha assenyalat que Marsol ha donat un tomb des d’una perspectiva urbanística. Una de les darreres passes que es preveu, i que també està pels voltants d’aquesta via, és l’adequació del carrer Doctor Vilanova, que comptarà amb dos carrils de pujada i un de baixada.

Comentaris (1)

Trending