Emprenedors als 16 anys

Estudiants de quart de segona ensenyança presenten davant la societat civil els projectes que han treballat al llarg del curs, una activitat que vol fomentar aquesta qualitat entre els alumnes

L’edat no és un impediment per tenir bones idees. I que aquestes puguin tenir sortida, sigui en el món empresarial sigui en el social. Aquest és un dels fets que vol demostrar la jornada d’emprenedoria que s’ha celebrat aquest dimecres. Allà, estudiants de segona ensenyança dels sistema andorrà han pogut explicar els seus projectes a representants de la societat civil, inclosos empresaris. Qui saps si algun d’aquests tindrà sortida en un futur no gaire llunyà.

Tots ells són alumnes de la competència en emprenedoria. La jornada, que vivia la seva segona edició, ha permès a sis grups dels diferents centres, la majoria d’ells de quart de segona ensenyança, mostrar el que han ideat al llarg del darrer curs. I, sobretot, fer-ho a persones que poden estar interessades. Per exemple, representants de la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial o l’Empresa Familiar Andorrana. Enguany, també s’ha convidat Autea, justament pel fet que una de les iniciatives està vinculada a l’autisme.

“El projecte és global i integrador, i pretén donar als estudiants eines per desenvolupar la competència emprenedora, entès com la capacitat de convertir els idees en accions”, ha volgut destacar la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla. En aquest sentit, ha posat també en relleu que “no només cal tenir un projecte, també saber-lo explicar”.

A la jornada també ha assistit un representant de la Fundació ESADE. Marcel Pallarés ha volgut recordar que ser emprenedor, malgrat la creença més general, no és només tirar endavant una empresa. Hi ha molts àmbits on es pot aplicar aquesta qualitat. “També cal que, davant dels problemes, els alumnes siguin capaços d’inventar solucions i posar-les a la pràctica”, ha comentat.

En total, s’han presentat fins a sis projectes. S’han seleccionat entre tots els que han engegat al llarg del curs els alumnes que cursen aquesta competència. Per exemple un d’ells ha apostat per respondre a la pregunta de si és possible un circuit de Fórmula 1 a Andorra. Al final de l’exposició, s’ha pogut fer un intercanvi d’opinions entre els assistents a les presentacions i els mateixos estudiants.

Etiquetes

Comentaris

Trending