Una carrossa, tres Reis i 25 quilòmetres de recorregut

Andorra la Vella substitueix la tradicional cavalcada per una ruta d’un sol vehicle amb Melcior, Gaspar i Baltasar per bona part dels carrers de la parròquia amb l’objectiu d’evitar aglomeracions

Els Reis Mags recorreran Andorra la Vella, sí; però ho faran d’una forma diferent de l’habitual cavalcada forçada per la situació sanitària provocada pel coronavirus. Melcior, Gaspar i Baltasar no volen que els infants de la capital es quedin sense veure’ls i, per això, passejaran pels carrers en una ruta molt més llarga (25 quilòmetres) i, lògicament, sense repartir caramels. Des del comú es demana als ciutadans que s’evitin aglomeracions i, de fet, si es pot, que segueixin el pas de ses majestats des dels balcons.

“Els Reis no volen posar en perill cap infant”, ha deixat clar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol. El que si que desitgen, però, és que els puguin veure i, per això, ha calgut trobar una fórmula que ho permeti a la vegada que garanteix al màxim possible la seguretat de tots els ciutadans. I aquesta és una ruta de ses majestats en una carrossa adaptada per poder circular per bona part dels carrers de la parròquia en un recorregut que s’iniciarà a dos quarts de cinc de la tarda i s’allargarà fins ben entrat el vespre.

“Es passarà per bona part de la parròquia”, ha apuntat Marsol. Justament, una de les excepcions més notables serà la zona de vianants de l’avinguda Meritxell amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Es demana als ciutadans que les evitin i que, si hi ha opció, es vegi el pas de la carrossa des dels balcons.

Un altre canvi amb relació a edicions anteriors de la cavalcada, més enllà que no es fa de forma conjunta amb Escaldes -“una sola s’hagués fet molt llarga”, ha indicat Marsol- és el fet que no es repartiran caramels. També s’han enviat 2.000 cartes als infants de la parròquia explicant la decisió. A la vegada, les missives porten una invitació per als nens d’entre un i dotze anys pel trenet o l’arbre de Nadal.

La carrossa sortirà de la plaça Guillemó i recorrerà primer Ciutat de Valls i l’avinguda Santa Coloma fins a la Margineda. Posteriorment tornarà per l’avinguda d’Enclar, Prada Motxilla i Prat de la Creu per acabar la ruta a Doctor Mitjavila i la part alta de Meritxell.

Valoració positiva del mercat de Nadal

Marsol també ha volgut fer una valoració “positiva” del desenvolupament del mercat de Nadal. Es tracta, ha assegurat, d’una visió compartida pels expositors que “han tingut l’ocasió de mostrar els seus productes i fer vendes, tot i que eren conscients que els visitants es limitarien a la gent del país”. De fet, ha assegurat que aquesta “ha respost molt bé”. Així, ha destacat que “hi ha hagut molta animació i això també era necessari després que la parròquia hagués suspès gairebé tots els actes dels darrers mesos”. Al seu entendre, “hem transmès il·lusió, que també era necessari en aquest moment”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending