El carrer Mitjavila obre botiga a Santa Coloma

El comú d’Andorra la Vella posa la cèntrica artèria com a model del comerç de proximitat per al nucli de població

Comentaris

Disposar d’un comerç específic i de proximitat és l’objectiu del comú d’Andorra la Vella per a algunes zones de la parròquia i, entre elles la de Santa Coloma que és objecte d’un pla de dinamització comercial. La cònsol major, Conxita Marsol agafa d’exemple el carrer Doctor Mitjavila per traslladar-lo a altres barris de la capital.

El model del carrer Doctor Mitjavila ha de servir d’exemple per altres llocs d’Andorra la Vella. O aquesta és l’opinió de Conxita Marsol. Es tracta d’un comerç de proximitat que es nodreix bàsicament dels habitants de la zona i no dels turistes com passa a les avingudes Meritxell de la capital o Carlemany d’Escaldes-Engordany.

El de Mitjavila és un cas digne d’estudi. Les llargues obres de construcció del túnel del Pont Pla van provocar les queixes dels comerciants i dels veïns i fins i tot el tancament d’algunes botigues. Posteriorment el comerç ha revifat i una bona part va ser possible per la construcció del passeig al costat del riu que va permetre la instal·lació de terrasses als bars i restaurants i que algunes botigues tinguessin obertura i fossin visibles des de l’altra banda, entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Per aquest motiu, la corporació de la capital ja ha vist que el bon funcionament comercial va lligat amb uns carrers remodelats. Marsol posa d’exemple els treballs que es van fer a l’avinguda Príncep Benlloch i assegura que això s’ha notat amb l’obertura de comerços. Ara, el repte és Santa Coloma.

Meritxell López i Stella Canturri presentant el nou pla de dinamització.

Relacionat

La capital i la Cambra engeguen un pla de dinamització comercial a Santa Coloma

El passat mes de juny, amb l’obertura de l’oficina d’atenció al comerç la cònsol ja va fer esment a que en els darrers anys s’ha treballat molt al costat de les associacions de comerciants que hi ha distribuïdes en diferents zones de la parròquia, tot i ser conscients que el ritme de pro activitat d’unes entitats i altres és diferent. Per això mateix, des del comú es considera que és el moment de donar un impuls al comerç, especialment arran de la pandèmia, i engegar accions en pro d’Andorra la Vella i Santa Coloma.

Els comerciants de Santa Coloma s'han queixat sovint que el comú no els té en compte

En els darrers anys, els comerciants de Santa Coloma s’havien queixat pel mal estat de les voreres, els aparcaments, les zones de càrrega i descàrrega, l’enllumenat públic, o la manca d’infraestructures  El seu desig era ser tractats igual que el centre. L’actual comú ha efectuat diverses actuacions a la zona com ara la remodelació de l’avinguda Enclar i els treballs d’embelliment i pacificació d’aquest vial, en el tram situat entre la nova rambla de la Margineda i l’Espai Columba. S’ha actuat també en el subsol per actualitzar i substituir canonades de la xarxa d’aigua potable i clavegueram.

Ara, caldrà veure si el pla de dinamització presentat aquesta setmana i totes aquestes actuacions permeten que el carrer doctor Mitjavila obri sucursal a Santa Coloma.

Comentaris (1)

Trending