La capital i la Cambra engeguen un pla de dinamització comercial a Santa Coloma

Es destinaran 8.000 euros per als treballs previs a les accions que s’espera poder implementar, que es destinaran per fer una diagnosi, revisar l’estat de les empreses i fer un full de ruta a curt i mitjà termini

Meritxell López i Stella Canturri presentant el nou pla de dinamització.
Meritxell López i Stella Canturri presentant el nou pla de dinamització. Pilar Candel

El comú d’Andorra la Vella, conjuntament amb la Cambra de Comerç, han iniciat una nova col·laboració per tal d’implementar un pla de dinamització comercial a la zona de Santa Coloma. S’hi destinaran 8.000 euros per tal de fer una diagnosi prèvia, revisar l’estat de les empreses que s’ubiquen allà i fer un full de ruta a curt i mitjà termini. Les accions, així com l’estudi inicial que s’engegarà la setmana vinent, es concentraran a les avingudes Santa Coloma i d’Enclar, amb carrers adjacents.

A la zona de Santa Coloma on s’ha posat el punt de mira es concentren actualment 970 comerços, que suposen una quarta part del total de la parròquia. Gran part d’ells, destinats al món del motor i de l’esport. “Té unes característiques molt concretes, amb un volum d’empreses molt important i a qui volem fer costat amb diverses accions que aniran en línia amb la transformació urbanística de la zona”, ha explicat la consellera de desenvolupament estratègic i comercial i de projectes participatius, Meritxell López. Així mateix, la consellera ha reconegut que “a nivell d’accions no se li ha donat tant d’impuls com a altres zones”.

Un dels objectius és, més enllà d’ampliar el parc de negocis, “crear sinergies amb els que ja existeixen i donar un impuls”

Els comerços que es troben ubicats allà compten amb diversos problemes d’arrel, com l’accés o el poc impuls que se li ha donat per part del comú. Això sí, tal com ha indicat López, s’han fet diverses accions urbanístiques que han ajudat, com a mínim, a embellir la zona. Stella Canturri, responsable de formació, comerç i turisme de la Cambra, ha explicat que es tracta “d’un clúster molt important pel sector del motor i l’esport, i ha sigut on tradicionalment s’han concentrat les botigues d’aquests sectors”. Així, un dels objectius és, més enllà d’ampliar el parc de negocis, “crear sinergies amb els que ja existeixen i donar un impuls”, ha explicat la consellera. També ha remarcat que, si es complementa amb altres aspectes, com la restauració, pot ser més fàcil atreure gent fins a aquesta zona.

Canturri ha exposat en què consistirà la primera fase d’aquest projecte, per al qual s’han destinat 8.000 euros i que s’espera tenir resultats i presentar-los al comú, “sent molt optimistes”, al mes de juny. Primer es farà un treball de camp “molt exhaustiu”, amb contacte amb els comerciants i altres aspectes que es tractaran des de la Cambra. Posteriorment, també s’actualitzarà l’últim cens de l’activitat comercial de la zona que es té a l’entitat, així com dels locals buits i els pols d’atracció. S’elaborarà un DAFO, que contindrà les debilitats, amenaces i oportunitats en l’aspecte més relacionat amb el màrqueting, i finalment es farà un full de ruta amb accions, “comptant amb la col·laboració dels actors comercials”. Canturri ha assegurat que les tasques s’iniciaran la setmana vinent.

Aquesta no és la primera col·laboració que es porta a terme entre la Cambra i el comú. López ha explicat que ja fa més de dos anys que “sumem esforços amb formacions i subvencions”. Així mateix, des de la corporació han anunciat que la connexió a internet que estava en període de prova a la plaça Guillemó i a l’antiga caserna de bombers, s’afegiran de forma definitiva a la xarxa d’Andorra Wifi després dels bons resultats obtinguts. La consellera també ha puntualitzat que algunes de les zones que s’estudien per al futur són Riberaygua i travesseres, Prada Ramon i Callaueta, “s’ha de fer un estudi i els enginyers han de donar llum verda”.

Més de 300 empreses ateses a l’oficina de dinamització comercial

López també ha volgut remarcar que fa nou mesos es va engegar el projecte d’aquesta oficina, que compta amb un dinamitzador comercial “per atendre necessitat i demandes”. Principalment, durant aquest temps, s’ha trobat amb una casuística comuna amb les 300 empreses, que es tracta de consultes per part de gerents per a la gestió de l’empresa o assessorament en general. Així mateix, la consellera ha explicat que també hi ha interaccions per fer millores a la via pública “tot i que aquesta no és pròpiament la seva funció”. Aquesta oficina també ha servit per poder contactar amb els comerços “quan es fa un esdeveniment per veure si es poden acollir dintre del programa”.

L'avinguda Enclar, a Santa Coloma.

Relacionat

El carrer Mitjavila obre botiga a Santa Coloma

Comentaris (1)

Trending