Canvi de marxa

El director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell es prejubila el proper dimarts dia 28 després de 40 anys a Govern i es presenta a les eleccions generals

Comentaris

El director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell deixa el seu càrrec el proper dimarts dia 28 de febrer. Ho fa després de 40 anys a Govern i amb gran part de la seva vida professional dedicada a les carreteres i als vehicles. L'any 1983 va entrar al departament d'Obra Pública de la conselleria de Serveis Públics que dirigia Josep Vidal. La seva tasca a Mobilitat li ha generat moltes crítiques malgrat que ell i sempre fa referència a la dificultat de gestionar el trànsit en un país amb molts cotxes, gran afluència de turistes, i amb la xarxa de carreteres que hi ha.

Posteriorment va passar a ser inspector a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) durant 20 anys i examinador del permís de circulació. Juntament amb Joan Dalmau, va elaborar el reglament que regula els tallers de reparació de vehicles i la de la ITV, una feina que qualifica de "repte important". Va entrar a formar part del departament de Mobilitat sota la direcció de David Palmitjavila i amb Xavier Jordana de ministre d'Ordenament Territorial. Després, amb Jordi Alcobé de ministre i amb la direcció d'Esteve Comes va ser responsable de la pavimentació i pintura de les carreteres.

Amb l'arribada al ministeri d'Ordenament Territorial de Jordi Torres accediria a la direcció del departament de Mobilitat. És un càrrec que sempre està a l'ull de l'huracà per les retencions, les obres o els episodis de neu. No hi ha cap aspecte que quedi lliure de crítiques ja que fins i tot hi ha queixes quan els usuaris consideren que el departament no avisa amb prou rapidesa d'alguna afectació a la xarxa viària. Les carreteres i els cotxes són els eixos de la vida de Jaume Bonell, i de fet com diu ell "en són l'epicentre". El seu pare ja era un gran aficionat als vehicles i ell de ben jove ja conduia una moto per Soldeu que feia un soroll que no debia agradar massa als veïns.

Va estudiar mecànic i es va licenciar en tècnic d'automoció i s'interessa pels vehicles, pels clàssics i per les motos. Mai ha tingut cap accident greu i ara se'n va amb moto des d'Andorra fins a Fisterra. L'acompanya el seu gran amic i cap de Circulació del comú d'Andorra la Vella, Toni Pujol. Assegura que la seva dona, l'Elisa "és molt comprensible amb les meves sortides amb moto" i a la tornada l'espera un nou repte: les eleccions generals. Es presenta a la llista nacional de Liberals. Li fa il·lusió entrar al Consell General. El seu besavi, l'avi i el pare ho han sigut. El besavi -i rebesavi de Mònica Bonell-, Jaume Bonell Franch, és la imatge del Cafè el Conseller.  

El fins dimarts director de Mobilitat, és fill de Jaume Bonell Casal i de Maria Dolors Argerich, nascuda a Mollerussa. Tots dos van gestionar l'hotel familiar, des del 1956 fins al 1970.  Van decidir arrendar-lo.  fins que malauradament l’edifici es va cremar l’11 de gener del 1974. En una habitació de la part vella es va encendre el quadre de la llum per una sobrecàrrega propiciant un incendi devastador. La família va decidir vendre la propietat. Del matrimoni de Jaume Bonell i Maria Dolors Argerich van néixer tres fills: Maria Dolors, Jaume i Anna Maria.

Comentaris (7)

Trending