El caçador estranger d’isards

El ministeri de Medi Ambient fa una ordre expressa perquè un caçador de fora del Principat que tenia dret a capturar un isard de manera selectiva al vedat d’Enclar i no es va poder desplaçar al país per la Covid ho pugui fer abans del 15 de juny

Una ordre ministerial per a un caçador en concret. El caçador d’isards. De fet, entre els amants de la cinegètica del país hi ha certa expectació per saber qui és el caçador per al qual s’ha hagut de fer una ampliació exprés del termini fixat en els plans de caça per dur a terme les captures selectives, en aquest cas, d’isards. Com que la Covid li va impedir traslladar-se al Principat dins dels terminis que ho hauria d’haver fet, ara s’allarga el pla de caça fins al 15 de juny perquè pugui procedir, el caçador d’isards, a la caça del seu exemplar.

Habitualment, els plans de caça deixen un 10% dels exemplars que s’han de capturar de manera selectiva perquè hi puguin optar caçadors estrangers, amb certa reciprocitat pel fet que és molt habitual que amants de la cinegètica andorrans acudeixin a vedats dels països veïns a fer captures. Normalment, la quota anunciada no es completa, però sempre hi ha algun estranger que s’apunta. En els darrers plans de caça, que formalment ja estan esgotats en qüestió de terminis, es va autoritzar un caçador estranger a poder capturar de manera selectiva un isard al vedat d’Enclar.

Les restriccions en matèria de mobilitat van impedir que aquesta persona es pogués traslladar al Principat a fer la batuda corresponent, que necessàriament té l’acompanyament dels banders, que són els que indiquen al caçador quina peça pot abatre. Com que al seu dia no va poder realitzar la captura -després d’haver pagat poc més de 300 euros- ara via ordre ministerial s’amplia de forma específica per aquest caçador el termini de vigència del pla de caça perquè així tingui de marge fins al 15 de juny per poder caçar l’animal. Coses que passen.

Un canvi similar s’ha fet en les autoritzacions per capturar muflons. En el seu dia, a l’agost de l’any passat, es van autoritzat cinc caçadors estrangers a matar deu animals, cinc femelles i cinc mascles, a efectuar als sectors de Setúria, Comapedrosa o el Madriu. Les mesures per frenar el Covid van impedir que poguessin venir al país en el període establert per la captura de les primeres. Ara, s’ha modificat el decret per permetre que sí que puguin caçar el segon exemplar sense l’obligació d’haver abatut una femella.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending