“Busco habitació, llit, sofà, manta a terra, el que sigui”

Els grups a les xarxes socials treuen fum d’anuncis de persones en recerca d’un lloc on poder-se quedar no únicament la temporada, sinó per alguns dies o poques setmanes

Les xarxes socials bullen en desesperació. Els nouvinguts al país, i alguns que encara estan per arribar, publiquen de forma constant a diferents grups creats específicament amb aquesta finalitat. No únicament es busca pis, hi ha qui es conforma amb qualsevol cosa en tal de tenir un lloc on quedar-se. I no solament per la temporada, sinó que es demana refugi per alguns dies, per setmanes o, fins i tot, per nits. Alguns es veuen obligats a deixar el pis on estan ara, altres no tenen res i ja estan al Principat.

La data d’arribada per a molta de la gent que encara està per venir és el 14 de novembre. I molts d’ells continuen buscant un lloc on poder-se quedar quan ja hi siguin a Andorra, “busco allotjament a Andorra la Vella o voltants per uns dies”. També són moltes les parelles que volen compartir pis, algunes ja han estat aquí i no es poden permetre continuar on s’han allotjat. “Tenim pla B, però som suficientment obstinats per no deixar-nos vèncer, asseguren a una de les publicacions.

La tònica regnant és que es té contracte, però no lloc on quedar-se. Molts d’ells han aconseguit feina per la temporada i arriben amb això assegurat, però res més sota el braç. Les zones més demanades són el Pas de la Casa, Soldeu i Andorra la Vella. I les peticions són el que sigui. Una habitació, un llit o una manta a terra si cal, però poder quedar-se a resguard mentre estiguin al país. Molts d’ells publiquen cada dia amb l’esperança de tenir una resposta diferent a la que es té cada dia: que tothom està igual.

Les andanes de l'estació de busos plenes de gent que esperen vehicle.

Relacionat

L’allau d’immigrants porta el caos als busos

Les ofertes per dies comptats també són contínues. Per 18 dies, per quinze dies, per un mes... O fins i tot per una nit. L’esperança no es perd, però també s’és realista. Alguns demanen poder quedar-se fins a finals de mes. Quan arribi desembre, ja es buscaran la vida com puguin. També s’ofereix poder buscar pis de forma conjunta, per tal d’augmentar les possibilitats de no quedar-se al carrer.

Un establiment de Canillo amb un gràfic 'NO CV' al vidre de la porta.

Relacionat

Prou currículums

Altres persones, però, per altres grups avisen que el país està ple, que es demana que no acudeixin més persones a Andorra per treballar. S’assenyalava que “reben diàriament 200 currículums i realment no els revisen, fa un mes que ni els miren”. Aquests missatges, entre molts altres, fan palès com de complicada és la situació aquesta temporada i fins a quin punt la problemàtica pot arribar a ser encara més difícil.


Etiquetes

Comentaris (18)

Trending