Burles pel ‘menjar enreixat’

Les diferències salarials al centre penitenciari que han accentuat les guàrdies i les hores extres que solen fer els veterans i no pas els novells han derivat en mofes des que els joves han demanat i han aconseguit poder aprofitar els menús destinats als reclusos que sobren

De les sobres a les mofes. Hi ha dos elements al centre penitenciari, un de puntual i un altre de més calat, que evidencien les diferències salarials, elevades, molt elevades, que hi ha entre els agents de fornades ‘històriques’ i els funcionaris nouvinguts. I dits decalatges s’han accentuat més encara per les moltes guàrdies i hores extres que estan fent els darrers temps els veterans en detriment dels més joves. Tot plegat contribueix a un malestar intern evident.

L’element puntual que ha causat cert estupor entre els propis funcionaris de la presó és el fet que una de les funcionàries de les darreres promocions, de la penúltima per cert exactes, estigui buscant suport econòmic a través de les xarxes socials per tal de poder finançar les despeses veterinàries que li suposa la malaltia que pateix un dels seus gossos. L’agent penitenciària confecciona alfombretes olfactives a raó de 15 euros la peça per poder fer-se càrrec del cost que suposa l’assistència sanitària al ca derivada d’un tumor maligne.

Aquesta situació ha incrementat la situació de desprotecció de les promocions més joves. I ha incrementat les burles que alguns d’ells pateixen des que van demanar, a través del Sindicat del Personal Penitenciari (SPP), poder servir-se, en l’hora dels àpats, del menjar destinat als reclusos que sobrés. La direcció del centre va autoritzar la petició. Fins fa no massa temps, fins a la demanda sindical, vaja, el menjar que sobrava es llançava.

Hi ha agents, de diferents graus, que estan percebent salaris que fàcilment superen els 5.000 euros mensuals. Molts dels funcionaris acumulen guàrdies, sumen hores extra

Una vegada es va fer la demanda, la direcció va accedir-hi. Però amb la condició que només es podrien aprofitar aquells menús -o elements dels menús- que realment haguessin sobrat. Mai abans que es constatés que realment es tractava de productes que han sobrat. Dinar de les sobres, sopar del que ha quedat dels interns, ha generat més d’una burla. D’una mofa. I ha accentuat el malestar i la fractura generacional que des de fa temps es viu al centre penitenciari.

Els darrers mesos, per la mala planificació, per les baixes, o pel que sia que vulgui, hi ha agents, de diferents graus, que estan percebent salaris que fàcilment superen els 5.000 euros mensuals. Molts dels funcionaris acumulen guàrdies, sumen hores extra. Reconeixen les fonts que entre donar una feina de més a un jove i assignar-la a un veterà, no hi ha dubte. Sempre pertoca al segon.

Les queixes per les guàrdies fa temps que duren. La direcció adjunta d’Institucions Penitenciàries hauria situat un agent de la seva confiança a distribuir les guàrdies i, segons les fonts, és cert que als veterans els hi toca més dies. A l'equip d’intervenció, composat principalment per novells, llevat de dos veterans, també existeix una diferència entre el repartiment de guàrdies retribuïdes. Els dos veterans han d'estar de guàrdia tots els dies obligatòriament, inflant així més encara la nòmina d’aquest. Mentrestant, els joves sopen ‘menjar enreixat’ entre el riure burleta dels no tan joves. Ep, d’alguns, només!

Comentaris (24)

Trending