Benazet carrega contra Montaner

El ministre ha fet referència a una piulada en què la consellera acusava el ministeri de “dictatorial”, i de la possibilitat que haguessin de “respondre davant de Nuremberg” arran de l’avaluació de l’obligatorietat dels no vacunats a fer-se tests d’antígens per accedir a certs espais

“La comparativa entre els responsables de la gestió de la pandèmia amb els responsables de l’Holocaust nazi és d’una manca de respecte, tant per a les persones que van viure l’Holocaust, com per a aquelles que estan en aquest moment patint i lluitant contra la malaltia actualment”, apuntava en una compareixença pública avui el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Aquesta és una càrrega, indirecta, contra la consellera no adscrita, Carine Montaner, després d’unes piulades d’ahir a la xarxa social.

En els seus missatges públics, Montaner feia referència a la possibilitat que obria Govern de què els no vacunats s’hagin de fer tests d’antígens per accedir a certs espais concrets. La mesura, en paraules de la consellera, seria de “dictadura sanitària”, i comportaria una “discriminació”. Fins i tot, apuntant que pensa que “alguns dirigents poden en un futur respondre davant de Nuremberg”.

És aquest últim apunt contra el qual ha carregat Benazet, tot afirmant que “és una comparativa que no té cap sentit”. El ministre ha demanat respecte, sempre d’una forma genèrica, per al que va representar l’Holocaust nazi, així com per al que representa actualment “una pandèmia que està fent estralls a nivell social, sanitari i econòmic a tot el món”. La complexitat de gestió i l’esforç i dedicació dels treballadors també han sigut alguns dels arguments que ha fet servir Benazet per respondre a Montaner.

En tot cas, la consellera ahir a la nit va fer certs aclariments respecte a la seva piulada inicial, indicat que, en tot moment, ella també parlava de possibilitat, però remarcant que considerava que “els nostres dirigents poden estar processats al tribunal de Nuremberg”, i recomanant al Govern que es llegeixi el codi. A més, aquest mateix matí, Montaner citava al filòsof Rousseau, apuntant que “renunciar a la seva llibertat és renunciar a la seva qualitat d’ésser humà, als drets de la humanitat i també als seus deures”.

Benazet ha afirmat que no creu possible que es pugui portar endavant cap demanda de responsabilitats ni judici per als responsables de les decisions en pandèmia. “Sempre ho hem fet tot amb molt respecte i intentant defensar la població, demanant la seva participació voluntària. Sempre ens hem basat en aquesta col·laboració solidària de la ciutadania i hem imposat ben poques normes”, ha puntualitzat Benazet.

Comentaris (29)

Trending