Amenaces amb retard

El Tribunal de Corts jutja un home per enviar missatges intimidadors a la seva exparella via Facebook, uns fets que van tenir lloc l’any 2014

No és cap secret que a Andorra la Justícia no és especialment àgil. Al contrari, acostuma a ser lenta. En alguns casos, fins i tot excessivament. Un exemple s’ha viscut al Tribunal de Corts. S’ha jutjat un home que havia enviat missatges amenaçadors a la seva exparella a través del Facebook, l’abril del 2014. És a dir, els fets es remuntaven a gairebé vuit anys enrere.

I no es pot pas dir que el cas fos complicat. De fet, tot va quedar força clar, ja que els missatges estaven a l’aplicació i, per tant, no hi havia cap dubte que l’home els havia enviat. De fet, la seva advocada no va tenir cap problema a admetre-ho. Tot venia perquè ell volia veure la criatura fruit de la relació que havien mantingut i, davant la negativa, va acabar perdent els nervis.

I, llavors, com s’explica que un tema relativament senzill s’hagi allargat en el temps? Doncs el fet que el processat fa temps que ha refet la seva vida. Així, no resideix al país, sinó a Suïssa. Quan se li va voler fer un judici ràpid -una ordenança penal- no va ser possible. Ell ja no hi era a Andorra.

I a partir d’aquí els tràmits necessaris, entre altres comissions rogatòries, van alentir tot el procés. Fins a vuit anys. Fins a la vista d’aquesta setmana, a la qual, per cert, l’home no es va presentar.

El fiscal va poar en relleu que els missatges eren clars i, sobretot, van afectar la dona. “La va atemorir”, va apuntar. Per això entenia que hi havia els elements per a un delicte d’amenaces. Tot i això, va demanar una petició de pena reduïda pel fet que, en aquell moment, el processat tenia menys de 21 anys En concret, dos mesos d’arrest nocturn condicional. “Un i altre han refet la vida i des del 2014 no s’han produït més incidents. És la resposta penal adequada”, ha argumentat el representant del ministeri públic.

Comentaris (1)

Trending