Una agenda reial

La visita dels Reis d’Espanya, Felip VI i Letizia Ortiz, començarà a Casa de la Vall i acabarà, ja divendres, amb el dinar ofert pel cap de Govern a l’Era Rossell d’Ordino

Ara ja és oficial. El Govern ha fet pública quina serà l’agenda completa dels Reis d’Espanya, Felip VI i Letizia Ortiz, en la seva visita oficial a Andorra. Els monarques arribaran dijous al migdia i marxaran divendres a la tarda. Entre tots dos moments, el seu recorregut pel Principat inclou, entre altres, estades a Casa de la Vall, el col·legi Maria Moliner i la casa museu Areny-Plandolit.

L’antiga seu del Consell General serà la primera parada de la visita. Allà l’esperaran el cap de Govern, Xavier Espot; la síndica general, Roser Suñé; el Copríncep episcopal, Joan Enric Vives; i el representant del Copríncep francès, Patrick Strozda. En aquesta primera trobada també hi seran presents el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall; el del Tribunal Constitucional, Josep Delfí, així com la ministra d’Exteriors, Maria Ubach; Francesc Camp com a representant dels cònsols, i l’ambaixador a Madrid, Vicenç Mateu.

Felip VI i Letizia Ortiz en una visita recent a la Reial Fàbrica de Tapissos.

Relacionat

Els Reis d’Espanya no abordaran la fuga de ‘youtubers’ durant la visita a Andorra

Posteriorment, Felip VI i Letizia Ortiz seran rebuts al comú d’Andorra la Vella, pels cònsols de la parròquia, Conxita Marsol i David Astrié. La tercera cita de l’agenda serà la trobada entre la reina i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla. La reunió, que es farà al Park Hotel, se centrarà en el model d’inclusió dels alumnes amb discapacitat als tres sistemes educatius.

Ja a la tarda, la comitiva reial seran rebuts per Espot a l’edifici administratiu del Govern, on a la sala del consell de ministres hi haurà una reunió institucional amb Ubach i Mateu per part andorrana i la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, María González-Laya, l’ambaixador espanyol, Àngel Ros i el cap de la Casa Reial, Jaume Alfonsín.

Dijous al vespre, hi haurà una reunió entre Vives i Strozda i Felip VI. Després, tots dos caps d’Estat faran uns parlaments, amb els quals es tancarà la primera jornada de la visita.

Divendres, la primera cita de l’agenda reial els portarà al Maria Moliner, a la Margineda. D’allà es desplaçaran a Santa Coloma, on visitaran l’església i l’Espai Columba. El darrer punt de la jornada també tindrà un rerefons cultural. Els Reis es traslladaran a Ordino, on passejaran pel carrer Major del poble i visitaran la Casa Museu Areny-Plandolit.

El darrer acte de Felip VI i Letizia Ortiz serà el dinar ofert pel Govern com a comiat a la delegació reial. Tindrà lloc també a Ordino, a l’Era Rossell.L’agenda reial

Dijous 25 de març

12.15 h.: Visita a la Casa de la Vall.
13.15 h.: Visita al comú d’Andorra la Vella.
13.45h:  Reunió de treball entre la reina Letizia i la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, centrada en el model d’inclusió dels alumnes amb discapacitat en els tres sistemes educatius.
17.00 h.: Visita a la seu del Govern.
20.15 h.: Reunió entre Felip VI, el Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, i el representant personal del Copríncep francès, Patrick Strozda i parlaments posteriors.

Divendres 26 de Març

10.15 h.: Visita al col·legi espanyol María Moliner de la Margineda.
11.25 h.: Visita cultural a l’església romànica de Santa Coloma i a l’Espai Columba.
13.45 h.: Visita al poble d’Ordino i a la Casa Museu d’Areny-Plandolit.
14.00 h.: Dinar oficial ofert pel cap de Govern, Xavier Espot, a l’Era Rossell.

Comentaris (6)

Trending