Els Reis d’Espanya no abordaran la fuga de ‘youtubers’ durant la visita a Andorra

Letizia Ortiz mantindrà una trobada amb Ester Vilarrubla per parlar de l’educació inclusiva als sistemes escolars mentre que la possibilitat d’una trobada Felip VI-Macron és, ara per ara, molt “feble”

Felip VI i Letizia Ortiz en una visita recent a la Reial Fàbrica de Tapissos.
Felip VI i Letizia Ortiz en una visita recent a la Reial Fàbrica de Tapissos. CASA REAL

A poc a poc es van coneixent detalls de l’agenda de la visita dels Reis d’Espanya, Felip VI i Letizia Ortiz a Andorra, que tindrà lloc la setmana vinent. Arribaran dijous i marxaren divendres, amb recorreguts per Casa de la Vall, el comú d’Andorra la Vella o la Casa Museu Areny Plandolit. Fonts del ministeri d’Exteriors espanyols han descartat que el monarca intenti abordar l’afer de la fuga de ‘youtubers’. En canvi, la seva dona sí que tractarà amb la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, els models d’inclusió en els sistemes escolars del país.

La Casa Reial ha començat a donar detalls del viatge de Felip i Letizia a Andorra, que estaran acompanyats per la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya. Arribaran el dijous i romandran al país fins al divendres. Així, s’indica que “tindran l’ocasió de trobar-se amb les autoritats andorranes, tant legislatives com executives” així com de “conèixer aspectes destacats del sistema educatiu i del patrimoni cultural andorrà”.

Letizia i Felip en un acte celebrat fa pocs dies a Madrid.

Relacionat

Felip de Borbó pronunciarà un ‘discurs d’Estat’ al Consell General

Traduït això vol dir, per exemple la visita al col·legi espanyol Maria Molines i la trobada entre la reina i Vilarrubla. En ella  es parlarà, segons alguns mitjans espanyols, sobre el “model d’inclusió dels alumnes amb discapacitat als tres sistemes educatius”. També es preveu que se’ls ensenyi l’església de Santa Coloma i el museu Areny-Plandolit.

En canvi, no està previst que en les diferents trobades previstes, Felip VI tregui un dels temes que més han marcat els darrers mesos les relacions entre Espanya i el Principat: la fuga de ‘youtubers’ buscant un sistema fiscal més favorable. Això està descartat, segons fonts del ministeri de González Laya citades pel digital ‘Público’. “Ha estat més una polèmica dels mitjans; no figura en l’agenda oficial del viatge”, han afirmat.

Un altre dels actes centrals serà el sopar previst dijous en un hotel de la capital. Fa dies que es buscava intentar quadrar l’agenda per fer possible que al país i a l’acte també hi pogués assistir el Copríncep francès, Emmanuel Macron. I encara s’intenta. Fonts consultades han explicat que encara no està descartada aquesta possibilitat que, però, ara mateix seria força “feble”. En cas que finalment el cap d’Estat gal no hi estigués en l’acte, en el seu lloc assistirà el seu representant personal, Patrick Strzoda.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending