Felip de Borbó pronunciarà un ‘discurs d’Estat’ al Consell General

La visita a Andorra serà el primer viatge internacional que els monarques faran des de l’esclat de la pandèmia

Letizia i Felip en un acte celebrat fa pocs dies a Madrid.
Letizia i Felip en un acte celebrat fa pocs dies a Madrid. ARXIU

El rei d’Espanya, Felip VI, pronunciarà un ‘discurs d’Estat’ al Consell General en el marc de la visita que els monarques espanyols faran els propers 25 i 26 de març, dijous i divendres de la setmana que ve. A poc a poc continua configurant-se l’agenda dels Borbó-Ortiz, que protagonitzaran a Andorra el primer viatge internacional des de l’esclat de la pandèmia. L’estada s’està preparant molt acuradament, justament, per evitar qualsevol incidència amb el virus.

Si no hi ha canvis, el discurs al Consell General de Felip de Borbó tindrà lloc durant la primera jornada, que serà la més institucional, amb la rebuda del monarca espanyol a Casa de la Vall per part del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i el representant del cap d’Estat francès, Patrick Strzoda. Els monarques s’han de reunir després amb la síndica general, Roser Suñé, com a preàmbul del seu acte al Consell. Posteriorment es trobaran amb membres del comú d’Andorra la Vella a la casa comuna.

Aquesta jornada més institucional hauria de cloure amb una trobada a l’edifici administratiu amb el cap de Govern, Xavier Espot. El programa encara s’està acabant de definir o, almenys per raons de seguretat, es manté en un nivell força discret. La primera jornada hauria d’acabar amb un sopar oficial, en principi, al mateix hotel on haurien d’estar allotjats els monarques, el Park Hotel d’Andorra la Vella, i ofert pel Govern.

Dos policies del TEDAX i dos operaris del COEX segellant un punt 'de risc' a tocar la rotonda de la Comella.

Relacionat

L’església de Santa Coloma, l’Espai Columba o l’Era de Casa Rossell en el programa reial

La segona jornada d’estada dels monarques espanyols al Principat s’iniciarà amb la visita a l’institut María Moliner de la Margineda. Aquest acte amb els joves estudiants i una part com a mínim del claustre de professors substituirà el que sol ser habitual que els reis fan quan van a l’estranger: visitar la comunitat espanyola que viu en aquell indret que visiten.

Aquest 26 de març haurien de visitar també l’església de Santa Coloma, l’Espai Columba i, posteriorment, la Casa Museu d’Areny Plandolit, com a pas previ al dinar oficial a l’Era de Casa Rossell, també a Ordino, que serà el punt final del recorregut abans d’iniciar el retorn cap a la Sarsuela, a Madrid.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending