L’església de Santa Coloma, l’Espai Columba o l’Era de Casa Rossell en el programa reial

Mentre la policia i el COEX continuen segellant punts d’accés al subsòl del país i ja hi ha guàrdies civils d’incògnit controlant, es va configurant l’agenda de Felip i Letizia, que també inclou l’institut María Moliner de la Margineda o la Casa Museu d’Areny Plandolit

Dos policies del TEDAX i dos operaris del COEX segellant un punt 'de risc' a tocar la rotonda de la Comella.
Dos policies del TEDAX i dos operaris del COEX segellant un punt 'de risc' a tocar la rotonda de la Comella. Toni Solanelles

Mentre agents del TEDAX del cos de policia i operaris del COEX continuen segellant punts d’accés al subsòl del país, o el que és el mateix, soldant les tapes del clavegueram i serveis varis, es va acabant de configurar l’agenda que tindran Felip i Letizia en la seva visita al Principat els propers 25 i 26 de març. Tot plegat es porta amb molta discreció per qüestions de seguretat, encara que sembla evident que hores d’ara que indrets com l’església de Santa Coloma, l’Espai Columba o l’Era de Casa Rossell, on es farà un dinar oficial el segon i darrer dia de la visita formaran part del programa.

Ja fa uns quants dies que agents de la guàrdia civil estan d’incògnit al país fent les seves tasques de control i seguretat més enllà de les pròpies que desenvolupa la policia del Principat. També els amplis serveis de seguretat dels monarques espanyols estan fent les seves tasques pertinents. Ja es va veure la setmana passada amb les proves que es van realitzar amb el ‘Super Puma’ que va aterrar primera a l’Estadi Comunal i, després, a l’aparcament del Tarter, on probablement aterraria Felip VI per la Cimera Iberoamericana l’abril.

La parella reial espanyola molt probablement viatjarà amb el Falcón, l’avió reial, fins a Alguaire. I d’allí i fins al Principat volarà amb l’helicòpter gegant que ja va fer les proves la setmana passada. Tots els llocs per on passi la comitiva en què vagin els monarques han d’estar controlats per la seguretat del dispositiu. D’aquí que aquests dies s’estiguin segellant els punts de risc de l’itinerari per on es preveu que passi la comitiva. De fet, fa dies que s’estan soldant tapes de clavegueram i altres serveis.

Segons les fonts consultades, les visites més institucionals es faran el primer dia, el dia 25 de març, i hi inclouran el Consell General, el Govern i el comú d’Andorra la Vella. És probable que en aquests llocs hi acudeixi en solitari Felip VI mentre Letizia faria un programa més socio-cultural, que podria passar, entre d’altres, per la visita a l’església de Santa Coloma i a l’Espai Columba. El que és evident, és que el dia 26 a mig matí hi haurà una visita reial a l’institut María Moliner de la Margineda.

Posteriorment, els reis espanyols i la resta de la comitiva, en què hi haurà també la ministra espanyola d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, faran una visita a la Casa Museu d’Areny Plandolit, a Ordino, com a preludi del dinar oficial que se celebrarà en la mateixa parròquia però, en aquest cas, a l’Era de Casa Rossell. Després de l’àpat, els monarques iniciarien el viatge de retorn a Madrid. L’agenda, s’ha dit, encara s’està treballant i oficialment no n’han transcendit detalls.

Comentaris (1)

Trending