Abdominals amb 101 anys

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet posa la seva mare com exemple de vida saludableLa roda de premsa habitual de les dotze del migdia serveix per donar consells pràctics per al confinament

Comentaris

Salut, dieta o exercici. A banda de les habituals dades sobre el número de casos de coronavirus, la roda de premsa de les dotze del migdia del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha servit per donar diversos consells pràctics durant el confinament. Ha posat com a exemple, la seva mare de 101 anys que cada dia, quan s'aixeca, fa abdominals.

Aquest dissabte, el ministre de Salut ja anava sense corbata. Està confinat a casa i es posa camisa per fer les rodes de premsa per informar de les darreres novetats en l'àmbit mèdic. Durant la resta del dia va amb xandall."A partir de demà, potser ja sortiré amb xandall en les connexions", bromeja.

Diu que "cal mantenir una actitud positiva, trencar amb el sedentarisme i la rutina i seguir una alimentació saludable, amb molta fruita. Fer exercici". Malgrat el fet que sigui cap de setmana i que faci un bon sol assegura que la població ha de continuar confinada a casa. "Hi ha el desig d'anar a la muntanya perquè penses que no et trobaràs ningú però et pots fer mal i contribuir, d'aquesta manera, al col·lapse del sistema sanitari".

Reconeix que hi ha gent que, per motius mèdics necessita sortir una estona de casa. "En aquest cas han de contactar amb el seu metge referent perquè els hi faci una autorització". En aquest sentit, és conscient que "romandre a casa durant un llarg període de temps pot alterar els hàbits de vida i crear cert malestar psicològic". Per això, qui necessiti ajuda psicològica, es pot posar en contacte amb el Col·legi de Psicòlegs.

El doctor Martínez Benazet és un pneumòleg amb una àmplia experiència, ja que també ha estat director mèdic del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària. Està confinat a casa  després d’haver tingut contacte amb una persona amb Covid-19. Concretament, el possible contagi es va produir durant una reunió que Martínez Benazet hauria tingut amb un anestesista que tenia coronavirus.

Insisteix que per anar a comprar no cal que hi vagi tota la família

Des de casa i durant les rodes de premsa diàries aprofita per dir a la població que mantingui el mateix ritme que si hagués de sortir. "No dic d'aixecar-se de dormir a les sis del matí però tampoc dormir més del compte. Mantenir una correcta higiene i no abusar del sofà. No es pot estar més de dues hores seguides assegut al sofà veient, per exemple la tele. Si convé es prescindeix de telecomandament i un s'aixeca per canviar de canal". Insisteix que per anar a comprar no cal que hi vagi tota la família. Aquest home és un pou de pedagogia i combina els consells pràctics amb retrovirals, PCR i hidroxicloroquina. Es tracta d'un medicament utilitzat per a la prevenció i el tractament de certs tipus de malària.  S'utilitza específicament per a paludisme sensible a la cloroquina.  Altres usos inclouen el tractament de l'artritis reumatoide, o el lupus. Potser haurem de confiar en ell com la mare del doctor Martínez Benazet en els abdominals.

Comentaris (6)

Trending