“A casa nostra no hi creixen bolets perquè no hi ha fems ni hi ha hagut pixats”

La família arrendatària del pis d’Escaldes a qui la Justícia fa fora per tenir-hi dos gossos que suposadament causen molèsties als altres veïns i a l’edifici asseguren que tot és mentida, que no es van poder explicar a la Batllia i denuncien l’assetjament sofert per la propietat

La família arrendatària del pis d’Escaldes a qui la Justícia fa fora per tenir-hi dos gossos que suposadament causen molèsties als altres veïns i a l’edifici asseguren que tot és mentida i que si les resolucions són les que són és, en gran part, perquè en cap moment es van poder explicar a la Batllia. “A casa nostra no hi creixen bolets perquè no hi ha fems ni hi ha hagut mai pixats”, afirmen entre la mare i un dels fills. Tots dos denuncien l’assetjament sofert per part de la propietat els darrers tres anys.

Asseguren que ben aviat endegaran accions legals, per la via penal, contra aquells qui, a parer seu, han prestat un fals testimoni davant la Justícia. “Difícilment la portera, que està a sou de la propietat de l’edifici, dirà quelcom que no li convingui, a risc de quedar-se sense feina i sense casa.” També asseguren que mai cap pèrit va accedir a casa seva per comprovar l’origen de les filtracions que hi havia al pis de sota. “El sostre dels pisos és de palla, i quan es mulla fa pudor a pixats. És molt fàcil dir mentides.”

“Difícilment la portera, que està a sou de la propietat de l’edifici, dirà quelcom que no li convingui, a risc de quedar-se sense feina i sense casa”, al·leguen entre altres coses els integrants d’una família immersa en una gal·làctica emprenyamenta 

La família del pis de l’avinguda de les Escoles escaldenca qüestiona la sentència, també, per un seguit de dades i dates que diu que són incorrectes i explica que la primera gossa que van tenir va arribar al pis, on fan una vintena d’anys que s’estan, el setembre del 2014. I suposadament van demanar permís a la propietat del pis per tenir-la. Com la segona. Els dos cans els tenen per ajudar a solucionar “un problema familiar” i, segons la mare de la família, la desnonada al cap i a la fi, Afers Socials n’està al corrent.

La família, molt alterada davant la possibilitat ja molt plausible de perdre el pis en un moment de molta dificultat per aconseguir un habitatge decent a preu assequible, recorda que sempre ha tingut assegurança i no ha faltat mai a pagar la mensualitat. Fins i tot quan, asseguren, la propietat “va deixar d’enviar-nos el rebut amb molta mala fe”. Fins i tot quan van dipositar els diners corresponents a l’arrendament, “van rebutjar el pagament”.

Una imatge de l'edifici on hi hauria hagut la problemàtica, a l'avinguda de les Escoles d'Escaldes.

Relacionat

Tenir gossos al pis no es motiu de rescissió del contracte, però sí si s’hi caguen i s’hi pixen

Expliquen que les imatges aportades a la causa de l’interior del seu pis és de l’arranjament d’una canonada, “l’única reparació que la propietat ha fet al seu càrrec en vint anys” tot i que, expliquen, el pis es descrosta per tot arreu, “les canonades estan mal fetes i el sostre a poc a poc ha anat cedint i no han volgut fer mai res”, hi ha persianes que no van des de fa temps i l’escala també deixa molt a desitjar. Per cert, una escala on hi ha altres arrendataris amb gossos. “És curiós que mai no havíem tingut cap problema -vaja, després matisen que hi havia greus altercats familiars i cap veí no va intervenir llavors- i des de fa tres anys se’ns vols fer fora de qualsevol manera i invocant il·legalitats”, mantenen.

WhatsApp Image 2023 05 11 at 19.
Un dels descrostaments que hi ha al pis.

La mare de la família, que porta dos anys de baixa mèdica, assegura que treu els gossos de manera habitual a passejar, que durant aquests anys que la sentència afirma que no ha tret al carrer els animals pot acreditar que els ha dut al veterinari i que si mai han defecat o han pixat pel motiu que sigui al pis, de seguida va netejar i no hi va haver cap més inconvenient. Això és sempre, quedi clar, la versió d’aquesta família immersa en un desànim general i un enfadament galàctic. Fins i tot asseguren que la propietat va haver de “retractar-se” d’algunes de les cartes que havia enviat exigint que deixessin el pis.

“TREURE’NS DEL PIS I TREURE’NS QUARTOS”

Per acabar-ho d’adobar, lamenta la família que “no només ens trauran del pis sinó que, a més a més, també ens volen treure quartos”, atès que malgrat haver hagut de recórrer a la Justícia gratuïta perquè la mare de la família és insolvent, els han condemnat a haver de pagar 3.000 euros de despeses judicials. “Això és el que ens està proporcionant Andorra. Com més va, més ciutadans del país hem de marxar perquè el nostre país ens està donant pel sac i més encara”, conclou la família.

Comentaris

Trending