Dèficit de places d’aparcament

image  3  removebg preview

Higini Martínez-Illescas

Militant de Liberals

Comentaris

A finals de l'any 2020, des del Comitè Liberal d'Escaldes-Engordany vam recordar al Govern comunal escaldenc la necessitat d'un bus parroquial. Aquest era un punt del programa electoral en què tots els partits presents en les Eleccions Comunals del 2019 incidíem en debats radiofònics i televisius.

Mesos més tard de la demanda, el Comú posava en marxa el servei de bus comunal. Si bé  no ha estat una mesura mancomunada amb Andorra, tal com vam suggerir-los per reduir les despeses, els veïns ja podem gaudir d’un servei que és una realitat. En aquest punt, vull agrair a la Sra. Cònsol major per no liderar un Govern tancat a les peticions o recordatoris que en aquest cas, tots els concurrents a les EC2019 portàvem a la cartera electoral.

“Si no trobem solucions reals a la dràstica reducció que s'anirà produint de les places d’aparcament a la parròquia escaldenca, no podrem donar servei als milers de turistes que ens visiten any rere any. Per tant, el comú veurà reduït els ingressos que aporten els visitants a la parròquia de l'aigua. Cal que ens avancem a una problemàtica que ens vindrà a curt i mitjà termini”

No obstant això, encara hi ha temes de preocupació a la parròquia. De fet, un punt important és la falta de places d’aparcament comunals en la zona del Clot d’Emprivat, a causa de la construcció d’habitatges. Un desenvolupament segurament accelerat pel canvi d’ordenament urbanístic de la zona. Malgrat que els parcs infantils s’aniran reduint d’aquesta zona, els espais de zona esportiva i lleure entre Caldea i el carrer dels Veedors continuarà existint fruit de la cessió comunal urbanística del terreny que es va fer fa anys.

Ara bé, si no trobem solucions reals a la dràstica reducció que s'anirà produint de les places d’aparcament a la parròquia escaldenca, no podrem donar servei als milers de turistes que ens visiten any rere any. Per tant, el comú veurà reduït els ingressos que aporten els visitants a la parròquia de l'aigua. Cal que ens avancem a una problemàtica que ens vindrà a curt i mitjà termini.

En aquest escenari que succeirà amb tota probabilitat, des del Comitè d'Escaldes-Engordany de Liberals entenem que una bona solució pot ser la construcció d’un pàrquing soterrani. Per tot això, és necessari que el govern comunal encarregui la realització d'un estudi per la construcció d'un aparcament soterrat a l'avinguda de Nacions Unides, paral·lel a l'aparcament Empark, ja existent en l'avinguda del Consell de la Terra.

L'estudi haurà de tindre en compte la ja existent galeria de serveis en una de les voreres que limitarà l'amplada de l'aparcament soterrat. Tanmateix, el finançament pot ser en règim de concessió mitjançant un concurs públic, o bé d'inversió pública que evidentment afectarien directament als pressupostos comunals anuals. Tot seguit s'haurà de sospesar una negociació amb l'empresa concessionària de l'actual aparcament Empark de l'avinguda Consell de la Terra que acabarà l'actual concessió en pocs anys i pot estar interessada a entrar en el concurs públic del nou aparcament soterrat.

La parròquia d'Andorra la Vella ha avançat molt en els últims anys pel bé del país, en molts casos emmirallant-se en la parròquia veïna del nord. Escaldes-Engordany pot continuar sent un dels motors d'Andorra i model a seguir, però un dèficit en places d'aparcament en la nostra parròquia ens pot portar a un paper més que secundari, alentint l'economia i el lideratge en l'atreviment.

Comentaris

Trending