L’USd’A reclama al Govern un estudi aprofundit del cost de la vida 

L’organització demana la convocatòria abans de final d’any d’una cimera social que fixi mesures de calat que evitin l’establiment de nous “pegats”

Comentaris

-
-
La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) ha reclamat al Govern la posada en marxa d’un estudi aprofundit i seriós sobre el cost real de la vida al Principat. Un treball que s’hauria d’emmarcar en la realització d’una cimera social d’urgència que hauria de servir per establir, abans de final d’any, mesures de calat que eviti “afegir pegats a una situació insostenible”.

El secretari general de l’organització sindical, Gabriel Ubach, ha enviat una missiva al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en què posa de manifest tot un seguit de situacions que l’USd’A “ha vingut denunciant reiteradament”, i que evidencien que “l’ascensor social del nostre país es troba aturat”. Ubach posa de relleu el problema de l’habitatge lligat al fet que hi hagi en marxa diverses promocions de luxe que en cap cas estant “pensats” perquè les famílies treballadores del nostre país els puguin adquirir a un preu raonable en acord als salaris de la major part dels treballadors i pensionistes”.

Davant de “l’elevat cost de la vida al Principat”, que a parer de l’USd’A està desfasat en relació amb els “salaris i pensions” que impedeixen “poder viure dignament a Andorra”, “fa que us plantegem realitzar una cimera de primera urgència, establint un estudi aprofundit del cost de la vida a Andorra tenint en compte el preu de l’habitatge, la cistella de la compra, la calefacció, assegurances i tot el necessari per poder viure dignament en aquest país. Una cimera on haurien d'estar presents el Govern, tots els grups parlamentaris, els diferents actors socials, el Raonador del Ciutadà i els sindicats”.

Ubach assegura en la seva missiva que “no podem continuar ignorant el poble andorrà que pateix la brutal especulació immobiliària, la qual només afavoreix uns quants en contra de l’interès general, igual que el desgavell existent entre els salaris i pensions en relació al cost de la vida a Andorra. No es poden comprar habitatges de 300.000 euros amb salaris de 1.500 euros mensuals”. Per això, el secretari general de l’USd’A emplaça a convocar “una reunió, en un breu període de temps, on poder trobar tots junts solucions reals. Aquest termini no hauria d'anar més enllà del mes de desembre 2019, per tal de no eternitzar una problemàtica  d’extrema gravetat la qual no es pot continuar dilatant en el temps per bé de la nostra societat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending