Societat

Entra formalment en servei el pas elevat de l’Estadi Comunal

La infraestructura, en marxa amb molt retard, permet suprimir un semàfor en un punt complicat de la CG-1 alhora que dota d’una major seguretat l’accés dels vianants al recinte esportiu

Autoritats observant la via des del pas elevat totalment cobert durant l'acte inaugural.. C. ESTEVE / SFGA
Autoritats observant la via des del pas elevat totalment cobert durant l'acte inaugural. | C. ESTEVE / SFGA

Altaveu

El pas elevat just a l’altura de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella ja està formalment en servei. Amb un retard més que considerable i sense que estiguin firmats -encara que sí embastats- alguns dels convenis necessaris encara que inicialment oblidats per fer realitat la primera proposta vencedora del Pressupost Participatiu, s’ha inaugurat aquest migdia una infraestructura que dota de més seguretat els vianants i permet eliminar un semàfor en un punt crític de la xarxa viària. 

L’acte protocol·lari l’han presidit el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Totes dues institucions han signat un conveni de col·laboració pel qual la corporació de la capital es fa càrrec del manteniment de la instal·lació. La institució comunal encara ha de firmar un conveni amb el particular una part de la propietat del qual s’envaïa amb la construcció del pas elevat, situació que no s’havia previst a l’inici. També han estat presents a l’acte tres dels quatre ciutadans que van coincidir en proposar, en la primera edició del Pressupost Participatiu, la construcció d’un pas elevat o soterrat per aquesta zona, sent la proposta més votada al 2017. 

Torres ha recordat durant el discurs oficial que aquesta obra permet resoldre dues problemàtiques diferents que hi havia en aquesta zona relacionada amb la circulació de vianants i de vehicles. D’una banda, el pas elevat dota de major seguretat a les persones que hagin de crear la carretera, i d'altra banda, es guanya major fluïdesa dels vehicles per la supressió del semàfor per als vianants. Jordi Torres s’ha felicitat pel resultat final d’aquesta obra i ha agraït la feina de totes les parts involucrades en la realització de la infraestructura, que a banda de les escales d’accés també està equipada amb dos ascensors, un a cada extrem, per ser així totalment accessible. La setmana passada es va reasfaltar just el trosset de la via que hi ha immediatament abans i després del punt elevat.

El titular d’Ordenament Territorial també s’ha referit a la proposta guanyadora del Pressupost Participatiu d’enguany ‘Arbres al vent’, que consisteix en un sistema d'energia eòlica renovable a través del moviment de les fulles d’instal·lacions que simulen arbres. El ministre ha reiterat la voluntat d’ubicar un arbre eòlic a cada parròquia, si el pressupost final ho permet, per al qual es destina una partida de 300.000 euros.