Els constructors troben massa just el calendari de les obres de Meritxell i una bona part de botiguers en temen l’impacte

El vestíbul superior del Centre de Congressos d’Andorra la Vella mostra els plafons on es pot veure les zones d’actuació i la recreació de com quedarà l’avinguda una vegada s’acabin els treballs

Comentaris

Exposició pública del projecte de reforma i embelliment de l\'avinguda Meritxell.
Exposició pública del projecte de reforma i embelliment de l\'avinguda Meritxell.
Una part dels comerciants de l’avinguda Meritxell estan molt preocupats per l’impacte que poden tenir les obres de remodelació del vial. Els treballs s’haurien d’iniciar el 3 d’abril i està previst que finalitzin el 3 d’agost. Les dates, d’altra banda, també són tot un escull per als empresaris del sector de la construcció que estan preparant les seves ofertes per presentar en el concurs de les quatre zones.

Aquest dijous s’ha obert al vestíbul superior del Centre de Congressos d’Andorra la Vella la mostra dels plafons que donen idea de com quedarà l’avinguda una vegada s’hi faci l’actuació prevista, pressupostada en 7,5 milions d’euros. El vial es divideix en quatre trams per, finalment, embellir tot el vial del carrer de les Canals fins al carrer de la Unió. 

Com ja s’ha explicat i com exposa també un dels plafons exposats, “l’obra que afecta l’avinguda Meritxell es divideix en dues parts ben diferenciades. A la part alta, entre el carrer Prat de la Creu (Rotonda) i el carrer de les Canals, s’eixamplen les voravies, que passaran a mesurar entre 3 i 5,5 metres, i es redueix l’amplada de la calçada a 6 metres”. En aquest tram, la velocitat dels vehicles no podrà superar els 30 quilòmetres per hora, “tot prioritzant el pas dels vianants”.

A la part baixa, en el tram que comprèn del carrer de la Unió a Bonaventura Armengol “es col·loca paviment de granit a tota l’amplada de la via, afavorint la comoditat del vianant en aquesta zona”. La reforma de l’eix comercial afecta un quilòmetre lineal de carrer i 20.000 metres quadrats de superfície. El comú està convençut que amb la conclusió dels esmentats treballs es contribuirà decisivament “a mantenir, i fins i tot potenciar encara més, l’activitat econòmica d’Andorra la Vella”.

Però, per ara, hi ha moltes incògnites. Fonts del món de la construcció han reconegut que “els terminis són molt molt molt justos” i que hi ha cert temor atès que el comú pretén imposar sancions en cas d’incompliments del calendari establert. “Serà molt complicat de complir”, han reconegut les fonts. De la seva banda, entre els comerciants de l’indret hi ha divisió de parer. Una part molt important, però, veu les repercussions només a curt termini i considera que l’afectació dels treballs tindrà una enorme repercussió en el calaix. 

De fet, també entre els comerciants hi ha el temor que les obres s’allarguin més enllà dels quatre mesos previstos i hi hagi tal daltabaix amb tot el vial potes enlaire que duraran la propera primavera i bona part de l’estiu les botigues s’obrin per a no res. Un nucli d’empresaris més minso guaita la situació a més llarg termini i amb la mateixa visió que el comú pensa que a la llarga, fer l’avinguda més atractiva tindrà la seva part bona.

Els constructors carreguen contra l’oposició liberal d’Andorra la Vella per la remodelació de l’avinguda Meritxell

Relacionat

Els constructors carreguen contra l’oposició liberal d’Andorra la Vella per la remodelació de l’avinguda Meritxell
La reforma ‘cafè per a tots’ de l’avinguda Meritxell aixeca fortes crítiques de l’oposició i amenaça amb una ‘primavera calenta’

Relacionat

La reforma ‘cafè per a tots’ de l’avinguda Meritxell aixeca fortes crítiques de l’oposició i amenaça amb una ‘primavera calenta’

Comentaris

Trending