Unes dues-centes persones denuncien a la plaça de la Rotonda la “farsa” del judici al procés català

La concentració en protesta per l’inici de la vista al Tribunal Suprem espanyol l’havia convocada l’Assemblea Nacional Catalana a Andorra

-
-
Unes dues-centes persones s’han concentrat a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella per denunciar “la farsa” que al seu entendre és el judici que s’ha iniciat aquest dimarts al Tribunal Suprem espanyol contra una dotzena de dirigents polítics catalans immersos en el denominat procés sobiranista. Estel·lades i pancartes han reclamat l’alliberament d’aquells polítics que encara romanen empresonats.

La concentració l’havia convocat la branca andorrana de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). L’acte de protesta, més simbòlic que una altra cosa, ha estat marcat per la lectura, per part de la presidenta de l’ANC Andorra, Roser Gordillo, d’un breu manifest en què es denunciava, per exemple, que un fet tan democràtic com “posar les urnes” siguin considerat per les autoritats espanyoles “un cop d’Estat”.

Partint d’aquesta base, es considera que tot el procés judicial, exemplificat en l’inici de la vista oral d’aquest dimarts, és “una farsa”. El manifest elogiava el paper desenvolupat pels acusats i la seva valentia i saber estar. Alhora, es deixava clar que tant els jutjats com els que els fan costat poden anar “amb el cap ben alt”. I abans de donar les gràcies als assistents, s’ha posat de manifest que “el nostre petit país (en relació amb Catalunya) és cada vegada més gran”.

Mentre s’esperava l’inici del parlament, enmig d’una tarda-vespre d’allò mes freda en la intersecció de l’avinguda Meritxell amb l’avinguda Mitjavila i el carrer Prat de la Creu, els assistents comentaven des de les imatges que s’han pogut veure del vicepresident de la Generalitat catalana, Oriol Junqueras, o d’altres dirigents polítics com Raül Romeva, Joaquim Forn o Carme Forcadell, que porten més d’un any empresonats, a la configuració de les candidatures per a les eleccions del 7 d’abril al Principat.

Entre pancartes en què s’hi podia llegir, per exemple, ‘Allibereu als nostres presos, ja!!!’ o ‘Lluitarem fins que sigueu a casa i lliures!’, i crits com “llibertat presos polítics” o “independència”, el cant de ‘L’estaca’ o ‘Els segadors’ per part de tots els concentrats han posat el punt final a l’acte central de la protesta.

Comentaris

Trending