Un company del noi ja diagnosticat de coronavirus també ingressa a l'hospital amb símptomes

És el segon ingrés en les darreres hores després del d’una resident de 31 anys que va viatjar en el mateix avió en què volava un ciutadà  que va donar positiu a Espanya

Comentaris

El coronarivus causant de la nova malaltia.
El coronarivus causant de la nova malaltia.

Un company del noi ja diagnosticat de coronavirus a l'hospital ha ingressat aquest migdia al centre hospitalari amb siumptomatologia sospitosa. S'afegeix al cas d'na dona resident de 31 anys que ha hagut d’ingressar al centre hospitalari després que aquesta matinada hagi començat a mostrar símptomes compatibles amb el coronavirus. 

En tots dos casos, les dues persones ja estaven aïllades domiciliàriament per haver mantingut contacte amb persones que efectivament han contret la malaltia. L'últim ingrés és el d'un noi de 20 anys que és company de l'altre jove ingressat a l'hospital des de dissabte i que va ser diagnosticat formalment la matinada de dilluns. La dona de 31 anys és una de les dues aïllades arran d'haver estat en contacte amb una persona diagnosticada a Espanya.

Segons el SAAS, la dona estava en règim d’aïllament domiciliari des del 29 de febrer i ara haurà d’estar-se a l’hospital ingressada mentre es fan les proves necessàries i s’obtenen els resultats de les analítiques que se li faran i com en els casos precedents s’enviaran en un laboratori especialitzat de Madrid per descartar o confirmar el coronavirus. En el mateix cas s'hi troba el noi ingressat fa ben poques hores i que estava aïllat tot just des de dilluns.

Mentrestant, el noi diagnosticat amb la malaltia continua evolucionant molt favorablement i s’espera que doni dues analítiques negatives per donar-li l’alta. Això sí, s'espera que en les properes hores o dies els casos de sospita i aïllaments hospitalaris puguin créixer, sense descartar que finalment, per als casos més lleus, s'acabin decretant aïllaments domiciliaris per deixar l'hospital per a casos realment greus.

Seguiment dinàmic i Congrés de Neu

De moment no hi ha cap decisió presa i els casos de sospita amb símptomes s'aniran aïllant hospitalàriament. "Anirem fent un seguiment molt dinàmic", ha explicat el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, que ha deixat clar que ara per ara no s'està en la situació d'haver d'adoptar cap aïllament extrahospitalari havent-hi símptomes associats a la malaltia. Jover també ha confirmat la celebració, la setmana que ve al Principat, del Congrés de Neu i de Muntanya, tot i que amb una davallada de ponents (sis menys dels trenta inicialment previstos) i és possible que també amb alguns participants menys dels que s'esperaven. Els ponents que no vindran són, per parts iguals, procedents de països de risc o de llocs on les institucions a les quals representen han decidit suprimir viatges per precaució.

 

 

 

-

Relacionat

“Si no fos perquè m’han dit que tinc el coronavirus, no m’ho pensaria pas”
La metgessa internista i experta en infeccions Odile Sarroca és una de les coordinadores del protocol pel coronavirus.

Relacionat

Dotze persones que han estat en contacte amb el positiu de coronavirus queden aïllades a casa
-

Relacionat

Primer cas de coronavirus confirmat a Andorra
-

Relacionat

Les analítiques descarten que la dona aïllada aquest divendres al migdia a l'hospital tingui coronavirus
La pressió que la coronavirus provoca sobre l'hospital ha baixat de forma considerable.

Relacionat

L'hospital aïlla una resident per descartar que pateixi coronavirus

Comentaris

Trending