Les analítiques descarten que la dona aïllada aquest divendres al migdia a l'hospital tingui coronavirus

Al centre hospitalari s'hi manté ingressat un jove de 20 anys que té símptomes compatibles amb la malaltia alhora que dues dones estan en observació domiciliària per un risc lleu d'exposició al virus

-
-
L'hospital donarà l'alta les properes hores a la dona resident de 39 anys que aquest divendres al migdia va arribar a Urgències amb símptomes compatibles amb coronavirus i se la va aïllar a la segona planta fins a tenir els resultats de les analítiques. Les mostres enviades en un laboratori especialitzat de Madrid han evidenciat que la pacient no pateix en cap cas el virus pandèmic. Ara al centre hospitalari sols hi queda un sospitós d'haver contret la malaltia. 

L'hospital ha activat aquesta tarda la primera fase d'aïllament a un noi resident de 20 anys que ha acudit a Urgències procedent de Milà. Estarà aïllat fins a tenir els resultats de les anàlisis que s’esperen durant les pròximes hores, tal i com ha passat amb la dona de 39 anys que també havia viatjat a la ciutat italiana. El SAAS ha informat fa poca estona que la pacient de 39 anys sortirà del centre hospitalari aquesta matinada o a tot estirar demà al matí. Més enllà de comunicar que no pateix coronavirus no s'ha indicat la malaltia que la va dur al servei d'urgències, encara que habitualment són grips més o menys virulentes.

També el ministeri de Salut ha posat sota observació domiciliària dues ciutadanes que van coincidir en un avió amb un afectat per coronavirus recentment diagnosticat. El Centre de coordinació d'alertes i emergències sanitàries espanyol s'ha posat en contacte amb les autoritats andorranes, per informar que aquestes dones havien viatjat el passat dilluns en el mateix avió provinent de Milà en què volava un home que va ser, un cop ja a Espanya, diagnosticat amb la malaltia.

Des de Salut, davant el risc lleu d'exposició al virus, i com a mesura d'extrema prudència, s'ha acordat amb les dues dones que romanguin a casa durant els pròxims dies. També hauran de seguir les recomanacions preventives que dicten els protocols. A hores d'ara, les dues dones, que resideixen en el mateix domicili, no presenten cap indici de la malaltia. Durant els pròxims dies, hauran de prendre les mesures preventives estipulades i estaran monitoritzades per professionals de la salut. Un cop acabat el termini marcat com a període d'incubació, si no presenten cap símptoma, podran reprendre la seva vida normal.

Des del ministeri de Salut s'ha volgut remarcar que la mesura es pren bàsicament per prudència. La voluntat és extremar la precaució, malgrat que es posa en relleu que el risc d'exposició al virus que van tenir les dues persones confinades és lleu.

Etiquetes

Comentaris

Trending