“Si no fos perquè m’han dit que tinc el coronavirus, no m’ho pensaria pas”

El jove ingressat després de donar positiu pel Covid-19 assegura que tot just pateix una mica de tos i, de fet, més enllà d’algun paracetamol, no ha pres cap medicament

-
-

“Perquè m’han dit que el tinc... si no, no ho pensaria pas”. Això és el que comenta el jove de vint anys que es troba ingressat a l’hospital de Meritxell després d’haver donat positiu per coronavirus. El noi assegura estar “tranquil” i, de fet, sense excessius símptomes de la malaltia més enllà d’una mica de tos. Ni tan sols, febre. De fet, els darrers dies, no pren cap medicament, més enllà del seguiment que li fan els metges. Això sí, no nega que té ganes de poder superar els controls que confirmin que ha superat el virus i, per tant, que pot deixar el centre sanitari i recuperar la seva vida normal.

Altaveu ha pogut parlar amb el noi, que dissabte va acudir a l’hospital després de presentar símptomes compatibles amb el coronavirus. Tot apunta que el va agafar durant el cap de setmana que, juntament amb dos amics més, va passar a Milà. Tot just a l’aeroport de Barcelona, poc abans d’agafar el vol cap a la capital la Llombardia és quan els va arribar que a la ciutat hi havia detectat casos de la malaltia. “A l’avió vam fer alguna broma, però tot just aterrar vaig començar a rebre molts missatges que em preguntaven què feia allà”, recorda.

El jove remarca que al llarg dels tres dies d’estada a Itàlia “vam prendre les mesures de protecció que es deien”. Afirma no saber d’on pot venir el contagi, però recorda que, per exemple, van agafar el metro en diverses ocasions. Ja un cop al país, “vaig informar que havia estat a Milà i em van dir que fes vida normal i que m’anés controlant”. Des de llavors, es prenia la temperatura cada dia.

Tant el noi com la seva mare -aïllada al domicili- asseguren estar "tranquils" malgrat el mal tràngol que suposa el positiu

Un primer moment d’alerta va arribar el divendres, quan “vaig començar amb tos”. En aquell moment “no li vaig donar importància” però, l’endemà –dissabte-, ja va aparèixer la febre. Res d’excepcional. “37,5 o 37,8”, indica la seva mare. Prou, però, per decidir, com a mínim, posar-se en contacte amb les autoritats sanitàries. A l’hospital se li va fer la prova i dilluns es va acabar confirmant el positiu per coronavirus.

“Vaig reaccionar preguntant què hem de fer. Volia saber quins eren els passos a seguir”, revela el noi. I, per ara, el camí suposa, en el seu cas, està ingressat a l’hospital amb totes les precaucions per evitar el contagi. De tractament, però, cap. “Tret del primer dia, que com tenia febrer vaig prendre algun paracetamol, no estic agafant cap medicament”, apunta. Tot i això, l’evolució és bona. Ja no té febre i tot just una mica de tos. De fet, s’espera que aquest dimecres se’l sotmeti a un primer control per veure si continua donant positiu. En cas contrari, és  a dir, negatiu, una segona prova 48 hores després determinarà si se li pot ja donar l’alta.

“Jo estic totalment tranquil”, afirma. De fet, entén que el Covid-19 “és una grip normal i corrent que ara està de moda”. La mateixa sensació té la seva mare, una de les persones amb qui va estar en contacte el jove. “Estic preocupada però tampoc molt; ell no té símptomes i jo tampoc”, comenta la dona, qui es troba a casa seva confinada a l’espera de com evolucioni en els propers dies. Per ara, “m’han dit que no surti de casa; com a molt hi estic una estona al balcó” i que “em controli la temperatura al matí i a la nit”, encara que, admet, “ho faig més cops”. I, lògicament, si apareix algun símptoma, “que truqui”.

Entre les persones aïllades hi ha companys de classe del noi a l'UdA, que ha posposat els exàmens previstos aquesta setmana

La mare és una de les persones per a qui s’ha decretat aïllament. També hi ha alguns dels companys del jove a la Universitat, on estudiava Administració i Direcció d’Empreses, entre ells els dos amics amb qui va viatjar a Milà. El centre educatiu ha optat per suspendre els exàmens previstos per aquesta setmana i traslladar-los, per ara, a la vinent. Les classes no s’han suspès, tot i que casos les formacions es poden seguir de forma virtual i són molts els alumnes que han optat per aquesta possibilitat aquests dies.Neguit i malestar en l’immoble on viu la família

El veïns de l’immoble on viu el noi amb la seva família -els germans fan vida independent- no les tenen totes. Se sap que el diagnosticat de coronavirus és el jove i el tràfic que hi ha per l’escala, on hi ha alguna persona d’edat avançada amb greus problemes cardíacs, no agrada gaire. La mare és una de les dotze persones de l’entorn del noi que hauria d’estar aïllada al domicili de manera preventiva. Com la resta de contactes del jove no presenta cap símptoma. Pot fer vida normal però observant els seus símptomes i evitant estar en llocs on hi conflueixin moltes persones. Per això es recomana quedar-se a casa. La dona, però, rep nombroses visites. I és aquest fet, en gran mesura, el que neguiteja els veïns, amb els quals fins ara no hi ha hagut mai cap problema. Fonts del ministeri de Salut han assegurat que no hi ha d’haver cap inconvenient en les visites. Però sí que cal seguir una mica d’ordre i tot un seguit de pautes, com pot ser rentar-se les mans abans d'entrar i de sortir del domicili en qüestió. La preocupació és tan evident que molts dels inquilins del bloc (a la imatge la porta de l'entrada principal) han deixat d’usar l’ascensor. Des de diversos organismes que formen part del protocol establert pel coronavirus es fa una crida a la calma general però, també, al sentit de la responsabilitat de les persones sospitoses o que han mantingut contacte amb persones diagnosticades. Entre les dotze persones aïllades també hi ha dos funcionaris d’un servei administratiu de la parròquia on viu el jove i la seva família més propera, i que l’Altaveu ha decidit no publicitar per contribuir a la protecció de la identitat del noi i a no generar més rebombori del que hi ha, per exemple, a l’immoble o al servei en qüestió, que s’ha vist notablement alterat. 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending