Primer cas de coronavirus confirmat a Andorra

El noi de 20 anys que havia anat a Milà i que va ingressar dissabte a l'hospital dóna positiu al virus pandèmic tot i que la seva afectació és lleu

Comentaris

-
-
Les autoritats sanitàries han confirmat que les analítiques del pacient de 20 anys ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per una sospita de coronavirus han resultat positives. Es tracta així del primer cas confirmat del virus al país. El jove resident va ser ingressat a l’hospital dissabte, havia estat a Milà i presenta una afectació lleu.

Seguint els protocols establerts per fer front a aquesta malaltia, el noi restarà a l’hospital fins que no s’obtinguin dos resultats analítics negatius en un període de 24-48 hores. Els protocols també estableixen que es monitoritzi el seu entorn més proper. El quadre que presenta és molt molt lleu. Però el risc de contagi i conseqüent expansió de la malaltia obliguen a tenir el pacient aïllat al centre sanitari.

Hores d’ara no hi ha cap altre pacient pendent de diagnòstic. Les autoritats sanitàries van posar dissabte sota observació domiciliària a dues ciutadanes que van coincidir en un avió amb un afectat per coronavirus recentment diagnosticat a Espanya. Així des de Salut, davant el risc lleu d'exposició al virus, i com a mesura d'extrema prudència, es va acordar amb les dues dones que romanguin a casa durant els pròxims dies i que segueixin les recomanacions preventives que dicten els protocols.

El ministeri de Salut recomana no viatjar a les zones amb més presència de la malaltia (la Xina, el Japó, Singapur, l’Iran, Corea del Sud i quatre regions d’Itàlia), així com la necessitat de posar-se en contacte amb el telèfon d’emergències consulars del Ministeri d’Exteriors si es prové d’algun d’aquests territoris: 376 324 292. Si es té qualsevol tipus de simptomatologia cal trucar al telèfon 116. També s’insisteix a aquells ciutadans que tinguin previst un viatge proper, que s’inscriguin al registre de viatgers disponible al web d’exteriors.ad.

 

Comentaris (3)

Trending