Serà una visita diferent de les anteriors, marcada pel fet que es produirà a la primera setmana d’una cursa especialment exigent. Guillén ha assegurat que es tracta d’un dels recorreguts “més potents dels darrers anys”. A banda del Principat, els ciclistes hauran de superar els reptes de l’Angliru, a Asturies, o el Tourmalet. A Andorra la Vuelta arribarà tot just en la tercera etapa, dilluns 28 d’agost, provinent de Barcelona i amb final en un port inèdit, el de Comallempla, a Arinsal. L’endemà, el 29, sortirà de forma neutralitzada des d’Andorra la Vella en direcció a Tarragona.
L’expedició, per tant, passarà una nit al país. I això suposa segons Guillén entre 375.000 i 400.000 euros de despesa directa en establiments i comerços del Principat. El director general de la Vuelta ha explicat que aquesta és la xifra que s’estima que la comitiva de la prova es deixa cada nit als llocs on passa. “Movem 3.500 persones”, ha recordat. I aquesta gent genera un impacte directe a hotels, restaurants i altres negocis.
Justament, sobre els allotjaments Guillén ha volgut elogiar els existents al país. “A Andorra trobem els millors hotels, tant en nombre de llits com en qualitat”, ha assegurat, tot posant en relleu que es tracta d’un aspecte que tant ell com Christian Prudhomme, el seu homòleg al Tour, “valorem molt”.
Per la seva banda, el ministre Torres ha posat en relleu que l’arribada de la Vuelta però també més endavant la del Tour s’emmarca en una voluntat de “posicionar-nos com a destí esportiu de qualitat”. Així, ha explicat que la inversió per portar la cita espanyola arriba als 280.000 euros. D’aquests 180.000 per l’acord amb l’organització i 100.000 per al muntatge de tota l’estructura necessària. Es tracta, però, d’una xifra ben gastada, al seu entendre.
“Només el retorn que pot donar amb una audiència de més de 400 milions de persones ja ho val”, a garantit Torres. Per tant, ha indicat que “està més que justificat”, més enllà de poder associar-se “amb una marca de prestigi com és la Vuelta”. Sobre aquest punt, Guillén ha desgranat que “no es promociona només una marca sinó que s’ensenya el producte que hi ha al darrere”. Així doncs, “quan venim, no surt Andorra com a logotip, sinó en la seva dimensió de ciutats, muntanyes i llacs. És el millor missatge que es pot donar a l’espectador”.
Per tant, Vuelta i Andorra són dos socis satisfets. Amb una relació que s’allargarà en el futur proper. De fet, la voluntat expressada tant per Torres com per Guillén és la d’una tornada ràpida, fet que ja es va valorar a l’hora de signar l’actual contracte. “Si no el vinent, 2024, serà l’altre, 2025”, ha apuntat el director de la cursa. Això sí, amb el desig expressat pel ministre: que torni a ser una etapa sencera al país, amb pujades a diferents ports.
Comentaris (1)